fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNadležni da pomognu autobuskim prevoznicima

Nadležni da pomognu autobuskim prevoznicima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odbor Socijalističke narodne prtije (SNP) Glavnog grada pozvao je nadležne da makar u nekom procentu osiguraju plaćanje zaposlenih u autobuskim preduzećima i oslobode prevoznike plaćanja poreza i doprinosa.

Oni smatraju da je neophodno da Investiciono-razvojni fond (IRF) ponudi povoljnije kredite, koji bi autobuske prevoznike opteretili u najmanjoj mogućoj mjeri.

„Samo na taj način, uz adekvatnu pomoć i podršku nadležnih institucija, prevoznici će biti u stanju da prebrode krizu i da, nakon svega, nastave sa poslovanjem“, naveli su predstavnici SNP-a u saopštenju.

Oni su podsjetili da skoro mjesec od uvođenja mjera, kojima je zabranjen gradski i prigradski prevoz zbog sprečavanja širenja epidemije koronavirusa, autobusi ne saobraćaju, a nijesu dobili ni cent pomoći od Glavnog grada.

„Prevoznici su u teškoj poziciji, jer ne ostvaruju prihode po osnovu prodaje autobuskih i mjesečnih karata. Samo dva najveća prevoznika zapošljavaju oko 110 radnika, što je još toliko porodica koje zavise od primanja iz tih firmi“, rekli su iz SNP-a.

Oni su kazali da se radi o prevoznicima koji drže većinu gradskih i prigradskih linija u gradu.

„Sami prevoznici izražavaju bojazan kako će isplaćivati zarade zaposlenima koji zavise od njih. Predstoji i ljeto tokom kojeg inače posluju sa minusom, pa će naredni period biti jako težak za autobuske prevoznike“, upozorili su iz SNP-a.

Najčitanije