fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNadležni da imaju u vidu potrebu očuvanja privrede

Nadležni da imaju u vidu potrebu očuvanja privrede

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nadležni bi u definisanju mjera u ugostiteljstvu trebalo da imaju u vidu potrebu očuvanja privrede, uz principe odgovornosti i solidarnosti, jer se radi o ozbiljnoj poslovnoj zajednici koja generiše veliki broj zaposlenih, saopštio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

Iz Kabineta predsjednika Skupštine navedeno je da je Bečić danas imao sastanak sa predstavnicima Udruženja ugostitelja, na kojem je zaključeno da je ugostiteljstvo jedan od najvažnijih segmenata turizma, kao vodeće privredne grane, što nameće potrebu postojanja senzibiliteta u procesu donošenja odluka.

Povod sastanka Bečića i predstavnika Udruženja bila je kompleksna ekonomska situacija, koja je nastala kao posljedica okolnosti izazvanih pandemijom koronavirusa.

Predstavnici Udruženja upoznali su Bečića sa složenom aktuelnom situacijom i otežanim uslovima poslovanja i pozvali na zajednički rad u pronalaženju rješenja koja bi obezbijedila održivost privede i ugostiteljstva.

„Sagovornici su se saglasili da podrška Skupštine može doprinijeti adekvatnom prepoznavanju i rješavanju brojnih pitanja iz oblasti ugostiteljstva, posebno kroz vođenje dijaloga na nivou nadležnih skupštinskih odbora“, navodi se u saopštenju.

Sastanku su ispred Udruženja ugostitelja prisustvovali Vido Markićević, Momo Sladaković, Tonći Franćesković, Miroslav Šćepanović i Hamid Gorana.

Najčitanije