fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryNa ponudu CKB prijavljeno 8,23 odsto akcija

Na ponudu CKB prijavljeno 8,23 odsto akcija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na javnu ponudu Crnogorske komercijalne banke (CKB) za preuzimanje preostalih dionica Podgoričke, prijavljeno je 7,96 hiljada akcija sa pravom glasa, odnosno 8,23 odsto.

Nakon zaključenja javne ponude, koja je bila otvorena do četvrtka, CKB posjeduje 95,6 hiljada akcija Podgoričke banke s pravom glasa ili 98,79 odsto.

„CKB ima namjeru da se koristi pravom prinudnog otkupa akcija manjinskih akcionara, po cijeni iz javne ponude za preuzimanje i/ili po cijeni po kojoj je od dana isteka roka javne ponude, sticalac ili sa njim povezano lice steklo dionice emitenta, ako je ta cijena viša od one iz javnog poziva“, navodi se u izvještaju i rezultatima javne ponude.

CKB, koja je članica OTP grupe, objavila je 5. decembra prospekt za preuzimanje preostalih 9,13 hiljada akcija Podgoričke banke, po cijeni od 640 EUR po dionici.

CKB je krajem februara zaključila ugovor o kupovini 90,56 odsto akcija Societe Generale banke Montenegro, sada Podgoričke. Ta transakcija predstavlja dio strategije OTP grupe da ojača prisustvo u region jugoistočne Evrope.

Najčitanije

SNP

Kaluđerović: Bez odlaganja uvesti Amber Alert sistem

Podgorica, (MINA) - Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović pozvala je Vladu i...