fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMurišić: Snaga žena čini čuda i pomjera granice

Murišić: Snaga žena čini čuda i pomjera granice

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Žene su ključna poluga svakog sistema, koje pokreću promjene i čine društvo boljim, saopštila je izvršna direktorica Fashion Murišić i modna kreatorka, Ivana Murišić.

„Snažno vjerujem da ta snaga žena može da čini čuda i pomjera granice, pa što da ne i u biznisu. Kroz svoje kolekcije i kreacije trudim se da stvaram i kreiram za hrabre, smjele i odvažne žene koje naše društvo oduvijek slavi i prepoznaje. I upravo tu priču o slobodi, snazi, samostalnosti, izboru žene pričam kroz moje modele i kreacije“, kazala je Murišić.

Ona je u okviru kampanje Ona pokreće biznis, koju je pokrenuo Investiciono-razvojni fond (IRF) u cilju podsticanja i afirmacije ženskog preduzetništva i osnaživanja žena u Crnoj Gori, navela da je njena priča u biznisu počela upravo kroz kreditnu podršku IRF-a za mlade u biznisu Možeš i ti.

„Suočila sam se na početku, kao i svi, sa strahom i bojazni, propitivanjem da li to mogu, da li ću moći da vraćam kredit, da li će se posao razvijati kako sam planirala“, rekla je Murišić.

Ona je dodala da je danas, deset godina od pokretanja njenog biznisa, ponosna i zahvalna što se kao mlada osoba i žena, osmjelila da napravi taj korak.

„I nikad se nisam pokajala. Ovaj posao i ulaganje u moj biznis za mene su životna investicija. Prethodnih godina sam rasla i razvijala se i kao osoba i kao preduzetnica“, saopštila je Murišić.

Ona je kazala da je uvijek iznova pokreće i inspiriše priča o ženi u društvu, njena uloga, potrebe, pa je i njen posao vezan za žene.

„Raduje me ako moja priča može da utiče i da podstakne neke mlade djevojke, žene da se odvaže, pokrenu, naprave taj korak naprijed i izaberu neku kreditnu liniju za žene u biznisu“, rekla je Murišić.

Ona je istakla da je imala izuzetno iskustvo sa IRF-om, te da je imala podršku od početka do kraja pokretanja biznisa.

„Ukoliko imate ideju za vaš biznis, a nemate početni kapital ili ukoliko imate ideju da unapređujete biznis, sigurna sam da kroz kreditne linije IRF-a za žene u biznisu možete da uspijete“, poručila je Murišić.

Ona je ocijenila da žene mogu mnogo, samo treba da se pokrenu.

U okviru kampanje Ona pokreće biznis raspisan je i javni poziv za dodjelu finansijskih nagrada za najbolje investicione projekte za žene u biznisu. Na javni poziv mogu da se prijave žene koje su otpočele svoj biznis ili planiraju da unaprijede postojeći.

Pravo učešća imaju registrovana privredna društva u kojima je većinski vlasnik i izvršni direktor žena i koja su upisana u relevantne registre do datuma objave javnog poziva, a koja posluju kraće od 24 mjeseca.

Dodatno, postoji mogućnost da aplikantkinje za realizaciju investicionih projekata konkurišu kod IRF-a za povoljna sredstva putem kreditni linija za žene u biznisu.

Za sve dodatne informacije, kontakt telefon je 080 012 012 i e-mail: [email protected] od sedam do 15 sati svakog radnog dana.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije