fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMugoša: Stopa nezaposlenosti skoro 24 odsto

Mugoša: Stopa nezaposlenosti skoro 24 odsto

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Stopa nezaposlenosti u Crnoj Gori dostigla je nivo od skoro 24 odsto i povećana je 4,5 procentnih poena u odnosu na isti period prošle godine, saopštio je poslanik Socijaldemokrata (SD), Boris Mugoša.

On je naveo da je prema podacima Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) na kraju oktobra ove godine 10,57 hiljada više nezaposlenih u odnosu na isti prošlogodišnji period, što je rast od čak 23,65 odsto.

“U odnosu na kraj prošle godine, na evidenciji Zavoda je 7,73 hiljade više nezaposlenih, što je rast od preko 16 odsto”, naveo je Mugoša u saopštenju.

Prema njegovim riječma, na kraju oktobra ove godine je preko dvije hiljade više nezaposlenih mladih, starosti od 15 do 30 godina, u odnosu na isti period prošle godine.

“Nažalost, umjesto fokusiranja na konkretno rješavanje problema nezaposlenosti, javnost se konstantno zatrpava raznim obećanjima, populističkim pristupom politici, konstantnim prepucavanja konstituenata vlasti, odnosno temama kojima se od političke pravi pozorišna scena”, zaključio je Mugoša.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije