fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMugoša: Oslabio standard značajnog broja građana

Mugoša: Oslabio standard značajnog broja građana

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Životni standard značajnog broja građana Crne Gore je oslabio, ocijenio je poslanik Socijaldemokrata (SD), Boris Mugoša.

Kako je saopšteno iz SD-a, on je, osvrćući se na parametre trenutne ekonomske situacije u odnosu na kraj prošle godine, ukazao na par uporednih podataka.

Mugoša je istakao da je, u odnosu na kraj prošle godine, broj nezaposlenih porastao za 6,5 hiljada, odnosno da rast broja nezaposlenih iznosi 13,6 odsto.

“Takođe, stopa nezaposlenosti iznosi 23,3 odsto i veća je za oko tri procentna poena u odnosu na kraj prošle godine”, naveo je Mugoša.

On je kazao da su tokom ove godine cijene namirnica značajno porasle, u određenim slučajevima i do 70 odsto.

“Cijene goriva su porasle od 22 do 25 odsto. Naime, bezolovni je poskupio 28 centi po litru, a dizel 22 centa”, naveo je Mugoša.

On je ukazao da je, u odnosu na kraj prošle godine, broj blokiranih firmi i preduzetnika veći za 191, a iznos blokiranog duga za 68 miliona EUR.

“Sa druge strane, prosječna neto zarada u Crnoj Gori je ostala gotovo na istom nivou. Summa summarum – Pad standarda većine građana”, zaključio je Mugoša.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...