fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMugoša: Izuzetno zabrinjavajući pad broja zaposlenih

Mugoša: Izuzetno zabrinjavajući pad broja zaposlenih

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Zvanični podaci Monstata o padu broja zaposlenih u avgustu su izuzetno zabrinjavajući, saopštio je poslanik Socijaldemokrata (SD), Boris Mugoša i poručio da je neophodno staviti fokus na rješavanje konkretnih problema građana.

On je naveo da je, prema zvaničnim podacima, broj zaposlenih na kraju avgusta ove godine iznosio 145,7 hiljada i za 26,5 hiljada je manji u odnosu na isti mjesec prošle godine, kada je ta brojka iznosila 172,1 hiljadu radnika.

“Takođe, u odnosu na avgust 2019. godine, kada je Crna Gora imala 210 hiljada zaposlenih, broj zaposlenih je na kraju avgusta ove godine za 65 hiljada manji”, naveo je Mugoša u saopštenju.

Osim toga, Muoša je rekao i da je broj zaposlenih na kraju avgusta ove godine za 18 hiljada manji u odnosu na početak rada nove Vlade, kada je ta brojka iznosila 163,8 hiljada radnika.

“Umjesto raznih bajkovitih obećanja i svjesnog zatrpavanja javnosti temama kojima se od političke pravi pozorišna scena, neophodno je da se fokus stavi na rješavanje konkretnih, odnosno životnih problema ogromnog broja građana”, zaključio je Mugoša.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije