fbpx
NaslovnicaGlavna vijestMoguće subvencije za plate u julu i avgustu za dio privrede

Moguće subvencije za plate u julu i avgustu za dio privrede

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U trećem državnom paketu podrške privredi najvjerovatnije će biti i nastavak subvencija za plate u julu i avgustu zaposlenima u turizmu, ugostiteljstvu i drumskom saobraćaju, kao i dodatne za novo zapošljavanje, pišu Vijesti.

Subvencioniranje dijela zarada u tim sektorima i za novozaposlene je produženo u junu.

U Vladi su Vijestima potvrdili da je to jedna od opcija koja se razmatra, uz poruku da će se u konačnom sve znati sjutra kada bi trebalo da usvoje nove ekonomske mjere.

U četvrtak je tri mjeseca od usvajanja drugog dijela pomoći građanima i privredi zbog koronakrize.

U drugom paketu mjera najvažnije je bilo subvencioniranje punih minimalnih plata za april i maj za zatvorene djelatnosti i turistički sektor i polovine minimalca za ugrožene djelatnosti.

Najavljivano je da će treći paket u osnovi imati obezbjeđivanje sredstava za likvidnost i obrtna sredstva turističkoj i drugoj privredi, te da će biti podrška za investicije i razvoj i pokretanje proizvodnje u onim oblastima gdje je država uvozno zavisna.

Očekuje se podrška izvoznicima, kao i za otkup poljoprivrednih proizvoda.

Osim povoljnije kreditne podrške države, u saradnji sa bankama i Investiciono-razvojnim fondom (IRF) predviđene su subvencije za kamate turističkoj privredi od osam miliona.

Najčitanije