fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMoguća saradnja u oblasti agrokulture i turizma

Moguća saradnja u oblasti agrokulture i turizma

Kotor, (MINA-BUSINESS) – Opština Kotor potpisala je Memorandum o prijateljskoj razmjeni i saradnji sa regijom Dolj iz Rumunije, a potencijali postoje u oblasti agrokulture, administrativnih oblasti i turizma.

Memorandum su potpisali predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić i predsjednik Regionalnog savjeta Dolj, Dorin-Cosmin Vasile.

Regija Dolj, sa više od 700 hiljada stanovnika, čini jedan od glavnih centara Rumunije sa glavnim gradom Krajova, prenosi Mediabiro.

“Memorandum o prijateljskoj razmjeni i saradnji podrazumijeva promovisanje razumijevanja i prijateljstva između rumunskog i crnogorskog naroda kao i učvršćivanje i razvijanje prijateljske razmjene između ove dvije oblasti”, navodi se u saopštenju.

Jokić je izrazio posebno zadovoljstvo zbog potpisivanja Memoranduma i naglasio da veliki potencijali leže u industriji rumunske regije.

„Zadovoljan sam zbog činjenice da su tako velike regije prepoznale Kotor kao značajan centar i mjesto gdje se mogu razmijeniti znanja i sve ono što u budućnosti može doprinijeti razvoju kako Kotora, tako i regije Dolj“, kazao je Jokić.

On je dodao da postoji spremnost da se razgovara o direktnoj liniji između Krajove i Tivta, što će značajno uticati i na turizam u Kotoru.

„Takođe, istaknuta je i ovorenost Dolja da pomogne Kotoru u pogledu privlačenja evropskih fondova, posebno imajući u vidu da su u Rumuniji prepoznati kao jedna od regija koja privlači najveći broj strukturalnih fondova Evropske unije (EU), u iznosu od nekoliko stotina miliona EUR“, poručio je Jokić.

Vasile je istakao veliko zadovoljstvo zbog posjete Kotoru i naveo da vjeruje u uspostavljanje uspješne saradnje.

„Velika mi je čast da budem u vašem gradu i nadam se da ćemo, počevši od danas, uspješno sarađivati u mnogim oblastima. Uspostavljanje avio-linije Krajova-Tivat bi značilo i brojne druge povoljnosti. A mogućnost saradnje postoji u oblasti agrokulture, administrativnih oblasti, kulture“, kazao je Vasile.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije