fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMiranović: Sekulić napravila štetu državi od preko milion EU

Miranović: Sekulić napravila štetu državi od preko milion EU

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Član Glavnog odbora Građanskog pokreta URA, Lazar Miranović, pozvao je bivšu ministarku ekonomije, Dragicu Sekulić, da preuzme odgovornost za nemar i nesposobnost koje je pokazala dok je bila zadužena da vodi računa o pšenici uvezenoj iz Francuske.

„Na taj način bi, umjesto što traći vrijeme i obmanjuje javnost brinući o sudbini Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), pokazala veći patriotizam“, naveo je Miranović u saopštenju.

On je podsjetio da je Ministarstvo ekonomije, na čijem je čelu tada bila Sekulić, u aprilu kupilo 10,5 hiljada tona pšenice iz Francuske.

“To je, kako je tada navela, urađeno kako ne bismo zavisili od uvoza. Do danas se bivša ministarka nije potrudila da objasni logiku takvog razmišljanja”, naveo je Miranović.

On je dodao da je pšenica kupljena po visokoj cijeni od 2,4 miliona EUR, a da pritom do današnjeg dana nije prodata.

“Da stvar bude još gora, pšenica je bila zaražena skladišnom štetočinom, čije suzbijanje će državu i građane da košta preko 360 hiljada EUR, a troškovi skladištenja u silosima Luke Bar za devet mjeseci čak 340 hiljada EUR. Uz to, pšenica nije carinjena, što će koštati dodatnih sedam odsto”, rekao je Miranović.

On je kazao da je dva mjeseca nakon kupovine, cijena pšenice drastično pala, preko 20 odsto.

Miranović smatra da je apsurdna i licemjerna zabrinutost Sekulić za crnogorske kompanije, kada je državu oštetila za preko milion EUR i to sa pozicije šefice Vladinog resora koji bi, kako je naveo, trebalo da pokaže domaćinsko upravljanje.

“Činjenica da će građani morati papreno da plate neukost i neznanje, dovoljno govori o njenoj ekspertizi i argumentima”, zaključio je Miranović.

Najčitanije

Institut za javno zdravlje, IJZ, hpv vakcinacija

IJZ: Dodatni termini za HPV vakcinaciju

Podgorica, (MINA) - Institut za javno zdravlje (IJZ) i domovi zdravlja organizovaće tokom naredne...