fbpx
NaslovnicaGlavna vijestMinistarstvo: Nema potvrde o pronalasku nafte i gasa u crnogorskom podmorju

Ministarstvo: Nema potvrde o pronalasku nafte i gasa u crnogorskom podmorju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo kapitalnih investicija demantovalo je informacije o tome da su koncesionari Eni-Novatek i Energean pronašli naftu i gas u crnogorskom podmorju.

“Povodom informacija koje su se pojavile u pojedinim medijima o tome da su koncesionari Eni-Novatek i Energean pronašli naftu i gas u crnogorskom podmorju, Ministarstvo kapitalnih investicija želi da demantuje ove informacije, vjerovatno nastale u kuloarima koji žele da nanesu štetu i koncesionarima i državi Crnoj Gori”, navodi se u demantu.

Iz Ministarstva su zamolili sve medije da o statusu faze istražnog bušenja izvještavaju u skladu sa profesionalnim standardima i isključivo na osnovu zvaničnih informacija iz Ministarstva kapitalnih investicija, Uprave za ugljovodonike i zvaničnih predstavnika koncesionara.

“Trenutni status na bušotini jeste dubina 5.954 metara, izvlačenje bušećeg alata na površinu je u toku kao i priprema za takozvani wireline logging kojim će se detaljnije utvrditi parametri ležišta”, navodi se u saopštenju.

Dnevne novine su prenijele da su, prema njihovim nezvnaničnim saznanjima, konzorcijum kompanija Eni i Novatek pronašli u podmorju između Bara i Ulcinja naftu visokog kvaliteta, pa bi vrlo brzo trebalo da bude poznata i količina rezervi.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije