fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMinistarstvo demantovalo tvrdnje predstavnika NVO

Ministarstvo demantovalo tvrdnje predstavnika NVO

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo kapitalnih investicija demantovalo je tvrdnje predstavnika više organizacija o navodnom neprimjerenom ponašanju na današnjem sastanku o istraživanju nafte i gasa.

Iz Ministarstva su, povodom saopštenja pet organizacija u kojima su iznijete optužbe na račun predstavnika Ministarstva, kazali da su uputili javni poziv predstavnicima nevladinog sektora, ali i svim drugim zainteresovanim građanima, da počnu javni dijalog na temu istraživanja nafte i gasa u crnogorskom primorju.

„Želja je bila da upoznamo NVO sektor i javnost sa činjenicama u vezi sa ovim projektima, a ne sa proizvoljnim ocjenama. Naša želja je da stvorimo partnerski odnos sa svima koji imaju dobre namjere i kojima je cilj kako ekonomski prosperitet, tako i zaštita životne sredine“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da su se sastanku odazvala četiri predstavnika NVO sektora, pa ostaje nejasno da li je neko od njih zastupao više od jedne NVO organizacije.

„Uprkos dobroj volji da zajedno gradimo partnerske odnose iako se možda nećemo složiti oko svega, predstavnik organizacije KOD, Vuk Iković je na sastanku pokazao neprimjereno ponašanje i nepoštovanje prema predstavnicima Ministarstva, upadajući im u riječ i povišenim tonom optužujući ih da im je namjera da unište životnu sredinu i živote građana“, rekli su iz Ministarstva.

Nakon što su mu, kako se dodaje, predstavnici Ministarstva ukazali da je riječnik i ton koji im se obratio neprimjeren, da se na taj način ne može voditi dijalog, i da je najbolje da sastanak napusti ukoliko namjerava da razgovara na taj način, gospodin Iković je napustio sastanak.

“Sa njim su se, nažalost, solidarisali i ostali predstavnici organizacija koji su bili prisutni”, dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo kapitalnih investicija i dalje ostaje otvoreno da sa svima razgovara na temu projekta istraživanja nafte i gasa.

“Čim epidemiološka situacija to dozvoli, organizovaćemo okrugle stolove na kojima će, nadamo se, pored NVO sektora učešće uzeti i novinari kao i zainteresovani pojedinici, pa će biti u prilici da svjedoče o ponašanju, dobroj volji i namjerama svih koji budu prisustvovali raspravi“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

policija, Podgorica

Za 24 sata 13 saobraćajnih nezgoda

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori se, u posljednja 24 sata, dogodilo 13 saobraćajnih...