fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMinistarstvo čestitalo svjetski Dan pomorstva

Ministarstvo čestitalo svjetski Dan pomorstva

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo kapitalnih investicija čestitalo je svjetski Dan pomorstva, koji se ove godine obilježava pod sloganom Pomorci – u centru budućnosti pomorstva.

Iz Ministarstva su kazali da se svjetski Dan pomorstva obilježava svake godine u čast pomorske zajednice i njenog značaja u svijetu.

„Svake godine ovaj datum prati i posebna tema, a događaji u ovoj godini su fokusirani na značaj samih pomoraca, uslova u kojima rade i mogućnostima poboljšanja njihovog položaja“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su naveli da je potreba da se skrene pažnja na nemjerljivu ulogu koju pomorci igraju u transportnom sistemu povećana pandemijom koronavirusa, koja je pokazala u kojoj mjeri je ljudski kadar neophodan i nezamjenljiv bez obzira na ubrzan razvoj modernih tehnologija.

„Crnogorska pomorska administracija intezivno se bavi temama vezanim za ljudski element plovidbe, uključujući sigurnost i bezbjednost pomoraca na brodovima, njihovu dobrobit i važnost osiguravanja obučenog i kvalifikovanog kadra, spremnog da se suoči sa izazovima i mogućnostima digitalizacije i automatizacije“, rekli su iz Ministarstva.

Most Milenijum u Podgorici i Gradska vrata u Kotoru danas će, povodom obilježavanja svjetskog Dana pomorstva, biti osvijetljeni plavom bojom.

„Ovim simboličnim gestom, Glavni grad i Kotor, ali i Crna Gora kao zemlja sa dugom pomorskom tradicijom, pridružiće se globalnoj inicijativi Međunarodne pomorske organizacije (IMO), koja će takođe osvijetliti svoje sjedište u Londonu“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije