fbpx
NaslovnicaGlavna vijestMilatović: Uskoro finansijska podrška za žrtve tranzicije

Milatović: Uskoro finansijska podrška za žrtve tranzicije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacrt zakona koji se odnosi na finanasijsku podršku, prije svega u rudarsko-metalurškom sektoru, trebalo bi da na Vladi bude usvojen krajem ovog ili početkom narednog mjeseca najavio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

“Za skoro hiljadu radnika, koji su bili žrtve pogubne tranzicije u Crnoj Gori nadoknadićemo štetu i isplatiti po 12 hiljada EUR u naredne dvije godine”, rekao je Milatović za Televiziju Crne Gore.

Kako prenosi portal RTCG, to će biti predloženo i u Zakonu o budžetu za narednu godinu.

“To je samo mali detalj gdje se vidi da ova Vlada želi da društvu vrati socijalnu pravdu koja je, nažalost, pogubnom tranzicijom u ranijem periodu bila izgubljena”, kazao je Milatović.

On je najavio donošenje zakona kojim će se stvoriti uslovi za licenciranje stečajnih, kako je rekao “imajući u vidu ranija loša iskustva kada je riječ o stečajnom postupku”.

“Stečajni upravnik biće biran ubuduće metodom slučajnog izbora, a ne kao ranije, da neki upravnici vode skoro sve stečajne postupke u Crnoj Gori i time nanose štetu privredi”, rekao je Milatović.

On je kazao da će Vlada nastaviti da u kontinuitetu prati šta se dešava u Željezari u Nikšiću.

“Iskoristio sam sastanke sa turskim ministrima da ih informišem o stanju u Željezari i očekivanjima od investitora. Umjereni sam optimista kada je riječ o Željezari”, zaključuje Milatović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

U februaru skoro 38 hiljada turista

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - U Crnoj Gori je u februaru u kolektivnom smještaju ostvareno 37,76...