fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMilatović: Smetam Žugiću pa nijesam imenovan

Milatović: Smetam Žugiću pa nijesam imenovan

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kandidat Elektroprivrede za odbor direktora Prve banke, Janko Milatović, saopštio je da nije dobio saglasnost Centralne banke za to imenovanje, jer ga još aktuelna uprava vrhovne monetarne institucije ne želi u ispitivanju Prve banke.

”Naravno i očekivano, iz CBCG je saopšten vrlo maliciozan navod da nemam potrebne reference za članstvo jer sam bio ‘menadžer za svadbe i dočeke’. Namjerno nije pomenuto da sam zapravo bio jedno vrijeme upravnik hotela, a to je podrazumijevalo strogo vođenje računa o imovini i zaposlenima u čitavom HTP Onogošt. Ako to nije bila rukovodeća pozicija, onda ne znam šta je”, rekao je Milatović u reagovanju na tekst Vijesti Može li se poslije organizovanja svadbi kontrolisati Acova banka.

Milatović je kazao da nije pomenuto ni to da je bio predsjednik manjinskih akcionara iste kompanije i da su njeni akcionari jedini koji su isplaćeni, iako je zapala u stečaj. Takođe, na osnovu planova i analiza koje sam izrađivao, HTP-u je odobreno pet kredita, od kojih je jedna dobijena saglasnost od same Prve banke.

“Mogu istaći i to da sam dobio lično odobrenje od čovjeka koji je bio stečajni upravnik, i u ličnoj upravi i u stečaju i kasnije, da ga pomenem, i da mi je kazao da će sve rado potvrditi, i istinsko mu hvala na tome, a to je gospodin Dragan Smolović”, naveo je Milatović.

Prema njegovim riječima, ključna stvar u svemu ovome je to da još aktuelna uprava CBCG ne želi da u ispitivanju poslovanja Prve banke učestvuje neko ko je tri decenije na suprotnom političkom polu u odnosu na njih, ko je pošteno radio i nikome ništa nije ukrao.

“Janko Milatović nikad ništa nije uradio da bi se toga stidio. Je li Radoje Žugić, neka vidi kad ostane sam sa sobom. On je, inače, neko ko je odavno prepoznat kao izvršilac poslova i radnji za braću Đukanović. A Prva banka, koju on sad štiti od mene, inače je finansijer mnogih sumnjivih lica, pa sada ja smetam. AIi neka, ona me više ne interesuje, a svako će dobiti po zaslugama. Meni ostaje da se puno zahvalim na svoj iskrenoj podršci koju sam dobio od juče, to je za mene najveća pobjeda, a Bog vidi sve i vrhovni je sudija”, naveo je Milatović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije