fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMilatović: Raduje dobra popunjenost hotela u maju

Milatović: Raduje dobra popunjenost hotela u maju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Statistika najvećih domaćih hotela govori o dobroj popunjenosti u maju, kao i dobrom bukingu za glavnu turističku sezonu, saopštio je ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović.

On je na svom Twitter profilu napisao da ga raduje statistika koju dobija od najvećih hotela.

“Na primjer – jedan od naših najvećih hotelskih lanaca je imao u maju realizaciju prihoda od 87 odsto u odnosu na maj 2019”, rekao je Milatović.

On je kazao da je to rezultat rada Vlade u stabilizaciji epidemiološke situacije, koja je sada jedna od najboljih u Evropi, dobro organizovanoj vakcinaciji, kao i usvojenim zdravstvenim protokolima, koji imaju za cilj da dodatno edukuju turističke radnike.

“Takođe, to je rezultat politike otvorenih granica prema našim najvažnijim emitivnim tržištima, stavljanja u funkciju naše nove avio kompanije Air Montenegro, obezbjeđenja besplatnog liječenja za turiste u slučaju obolijevanja od covid 19, kao i besplatnog PCR testiranja u slučaju potrebe”, precizirao je Milatović.

On je naveo da je značajna bila i snažna podrška domaćoj turističkoj privredi, koja se ogledala u većim subvencijama zarada, subvencijama kamata na reprogramirane kredite, povećanju limita podrške na 1,2 miliona EUR po kompaniji, realizaciji turističkih vaučera za privatni smještaj, kao i u pomoći operaterima i vodičima.

Najčitanije