fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMilatović: Crna Gora lider u regionu

Milatović: Crna Gora lider u regionu

Novi Sad, Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora je među liderima u regionu kada je u pitanju stabiizacija ekonomske aktivnosti, što je rezultat velikog oporavka turističke sezone, ocijenio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

On je u utorak na radnoj večeri u sklopu konferencije pod nazivom Zapadni Balkan: OneRegionOneMarket – Korak ka zajedničkom tržištu EU, koja se održava u Novom Sadu, kazao da se prošle godine desio veliki ekonomski pad.

„Danas, sa ponosom mogu da kažem da se u Crnoj Gori dešava veliki ekonomski rast i da je Crna Gora među liderima u regionu kada je u pitanju stabilizacija ekonomske aktivnosti, što je rezultat velikog oporavka turističke sezone koja se dogodila zahvaljujući regionalnoj saradnji i otvorenosti granica Crne Gore prema svim zemljama regiona“, naveo je Milatović.

On je kazao da je priča o regionalnoj saradnji priča o ekonomskom razvoju svake od zemalja regiona i da je Crna Gora veoma zainteresovana da i u narednom periodu ima još snažniju ulogu u ovom procesu.

„Crna Gora snažno podržava i promoviše zajedničko regionalno tržište i Vlada ulaže dodatne napore kako bi se ovaj proces ubrzao. Kako bi ekonomija cijelog regiona Zapadnog Balkana bila uspješna priča, vjerujemo da svaka zemlja mora da posegne za još većim reformama“, dodao je Milatović.

On je kazao da je uvjeren da je regionalna saradnja sadašnjost i da je kao takva ključna u procesu evropskih integracija, što podrazumijeva da na jačanju regionalne saradnje treba intenzivnije raditi.

„Budućnost naših privreda, ne samo Crne Gore i Srbije, već svih zemalja Zapadnog Balkana jeste integracija u jedno jedinstveno tržište unutar kojeg će se odvijati slobodan protok roba i usluga bez poslovnih barijera, a koje će kao takvo biti dio zajedničkog evropskog tržišta. Naše države i naša tržišta su mala, zbog čega bi trebalo da stvorimo jedinstveno tržište i jedinstveni investicioni prostor“, smatra Milatović.

Srbija je, kako je naveo, puno napredovala u ekonomiji u prethodnom periodu.

„Nas u Crnoj Gori taj napredak raduje. Želimo da se u narednom periodu još snažnije posvetimo ekonomskoj saradnji, zajedničkim projektima i da predstavimo i vašoj privredi benefite ulaganja u Crnu Goru“, rekao je Mialtović.

Prema njegovim riječima, pandemija koronavirusa je sve naučila da privrede i predstavnici vlada moraju tijesno da sarađuju, kako bi se postigli najbolji rezultati.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...