fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMenadžment Plantaža nastavlja da radi u interesu kompanije

Menadžment Plantaža nastavlja da radi u interesu kompanije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Menadžment Plantaža nastaviće da radi u isključivom interesu kompanije, saopštio je izvršni direktor Miroslav Vuković i dodao da je zadovoljan što će sindikalna organizacija u narednom periodu obezbijediti nesmetan proizvodni proces.

On je, povodom sastanka predstavnika Odbora direktora i Sindikata Plantaža, kazao da je za kompaniju važno to što niko neće da im smeta da rade.

“Pozdravljam i visok stepen razumijevanja koji je postignut u vezi sa neophodnim pretpostavkama za opstanak kompanije koja je u veoma složenoj situaciji, kao i najavljeni plan Odbora direktora za sveobuhvatnu restrukturizaciju firme u skladu sa najboljim praksama i standardima u industriji”, naveo je Vuković u saopštenju.

On smatra da je posebno važno što je Odbor direktora javno potvrdio i jasno razgraničio nadležnosti uprave i sindikalne organizacije, te dodao da zahtijevi za smjenama menadžmenta ne spadaju u nadležnost Sindikata.

“Tako da više ne očekujem od Sindikata da će zahtijevati ono što im ne pripada, a to je da traže razrješenje kompletne uprave i zbog toga štrajkuju“, rekao je Vuković.

On je pozdravio stav Odbora direktora da će i ubuduće pažljivo uzimati u razmatranje sve inicijative koje dolaze od radnika, ali da ima obavezu da donosi odluke u interesu kompanije i vlasnika, a ne pojedinaca.

„Raduje me što Odbor i Sindikat raspravljaju o elementarnim stvarima koje se inače podrazumijevaju, a sve to opet sa visokim stepenom saglasnosti“, naveo je Vuković.

On je poručio da je mendžment nastaviti da radi kako je i počeo 23. oktobra, kada je Vuković imenovan za izvršnog direktora, bez udvoričkog podilaženja bilo kome i u isključivom interesu kompanije.

„Sastanak je omogućio da menadžment može, bez unutrašnjeg pritiska, da pregovara sa zaposlenima, sindikatom, bankama, Poreskom upravom, kupcima, dobavljačima, lokalnim samoupravama, državnim organima i berzom. Na taj način, Odbor će biti u situaciji da vidi kompletnu sliku u kojoj se kompanija nalazi i rješava nagomilane probleme, jedan po jedan“, poručio je Vuković

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije