fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMedojević: Program Evropa sad izazvao kolaps u privredi

Medojević: Program Evropa sad izazvao kolaps u privredi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Program Evropa sad izazvao je kolaps u privredi, jer je samo za mjesec primjene tog eksperimenta isplaćeno 58 hiljada zarada manje, saopštio je predsjednik Pokreta za promjene (PzP), Nebojša Medojević.

On je kazao da je u decembru prošle godine u Crnoj Gori isplaćeno 161,25 hiljada zarada u ukupnom iznosu od 116 miliona EUR, sa prosječnom zaradom od 722 EUR.

“Na 16. februar, nakon samo mjesec primjene suludog eksperimenta Evropa sad, u januaru je isplaćeno samo 103,99 hiljada zarada u ukupnom iznosu od 77 miliona EUR, sa prosječnom bruto zaradom od 742 EUR”, naveo je Medojević u saopštenju.

Samo za mjesec primjene tog, kako je kazao, opasnog eksperimenta isplaćeno je 58 hiljada zarada manje.

Medojević je rekao da nije prošlo ni mjesec, a da su se obistinila njegova krajnje dobronamjerna upozorenja da će posljedice takvog nerazumnog zadiranja u sistem zarada i poreski sistem biti katastrofalne i da će dovesti zemlju u krizu likvidnosti, dužničko ropstvo i bankrot.

“Za očekivati je da pad bruto isplata za zarade dovede do smanjenja prihoda budžeta, povećanja nezaposlenosti i siromaštva koje je već na ekstremno visokom nivou”, rekao je Medojević.

On je poručio da država nije igračka da bi se nezrela djeca igrala sa njom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije