fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMedojević: Prihodi budžeta od doprinosa za penzijsko osiguranje 25 odsto manji

Medojević: Prihodi budžeta od doprinosa za penzijsko osiguranje 25 odsto manji

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prihodi budžeta od doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje u januaru su bili 25 odsto manji u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopštio je predsjednik Pokreta za promjene (PzP), Nebojša Medojević.

„Razarajući efekti plana Evropa sad – Grčka sjutra, osmišljenog za političku kampanju premijera Zdravka Krivokapića i ministra finansija Milojka Spajića i njihovu stranku, na finansijsku strukturu i likvidnost privrede već su vidljivi golim okom“, naveo je Medojević u saopštenju.

On je dodao da su, prema podacima iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja o izvršenju budžeta za januar ove godine, prihodi budžeta na ime doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje iznosili 7,6 miliona EUR.

U istom mjesecu prošle godine prihodi budžeta po tom osnovu iznosili su deset miliona EUR.

„Prihodi budžeta u januaru ove godine, nakon mjesec primjene političkog programa Krvokapića i Spajića, pali su 25 odsto u odnosu na prošlogodišnj januar, kada smo još imali drastične efekete zatvaranja zbog korone“, kazao je Medojević.

On je rekao da je u prvom mjesecu sprovođenja „tog eksperimenta“, 36 odsto manje zaposlenih primilo platu nego u decembru, a budžet je prihodovao 25 odsto manje na ime uplaćenih doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Ti doprinosi su, kako je objasnio, povezani sa isplatom zarada.

„Neznanje, nepoznavanje sistema, neiskustvo u vođenju države, neutemeljene političke ambicije, amaterizam i diletantizam skupo će da košta naše građane, privredu i državu. Država nije igračka za djecu. Država je ozbiljna stvar“, zaključio je Medojević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije