fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMarković i Vuković položili kamen temeljac za novi pješački most

Marković i Vuković položili kamen temeljac za novi pješački most

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Premijer Duško Marković i gradonačelnik Glavnog grada Ivan Vuković položili su danas kamen temeljac za pješački most u Podgorici vrijedan skoro dva miliona EUR, koji je dio projekta sistema za prečišćavanje otpadnih voda.

Most će služiti za prenos hidrotehničkih instalacija. Biće dugačak 125 metara, širok 6,4 metra, imaće dvije biciklističke staze i biće prilagođen osobama sa invaliditetom.

Marković je, kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose s javnošću, kazao da to nije samo veliki projekat na unapređenju komunalne infrastrukture u Podgorici, već razvojni projekat.

„On će osnažiti ukupni razvojni potencijal Podgorice i pružiti mnogo kvalitetniji i komforniji život građana i očuvati naše prirodno okruženje kao što je rijeka Morača i Skadardsko jezero“, rekao je Marković i dodao da je dobio informaciju da radovi na izgradnji kolektora, vrijednog preko 50 miliona EUR, idu odlično.

Marković je zahvalio Vukoviću i njegovom timu na svemu onome što rade u Podgorici i ovih dana i par godina unazad.

„Podgorica se mijenja nevjerovatnom brzinom. Podgorica postaje savremen evropski grad. Svakog dana se sanira ili završava neka nova ulica, uređuju se zelene površine parkovi“, dodao je Marković.

Vuković je saopštio da izgradnja mosta u ovom vremenu punom izazova predstavlja podvig i dodao da je most važan ne samo kao vrijedan infrastrukturni projekat, nego i kao dio sistema za prečišćavanje otpadnih voda koji se uspješno gradi u Podgorici.

On je naveo da očekuje da će kompanija Bemax, koja gradi ovaj most, radove završiti i prije isteka roka od 14 mjeseci.

„Podgorica je lokomotiva ekonomskog razvoja Crne Gore i zato je veoma važno da razvoj Glavnog grada ni jednog momenta nije usporen. Naprotiv. Ja mislim da smo mi uprkos svemu ovome čemu svjedočimo posljednjih mjeseci uspjeli da taj razvoj intenziviramo. Ovo je treći most koji se gradi na teritoriji Glavnog grada nakon onoga na Smokovcu i onoga na trasi buduće jugozapadne obilaznice“, poručio je Vuković.

On je podsjetio da su samo u posljednjih nekoliko sedmica krenuli u izgradnju jednog bulevara vrijednog 25 miliona EUR, raspisali tendere za izgradnju četiri nova bulevara, jednog vrtića u bloku VI i danas pješačkog mosta.

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu