fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMaraš smanjena plata na tri prosječne

Maraš smanjena plata na tri prosječne

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Plata izvršne direktorice “13 jul Plantaže” Verice Maraš smanjena je od septembra na tri prosječne plate u kompaniji, saopštili su za Dan iz Plantaža.

Plata je smanjena, kako su naveli, u skladu sa preporukama Ministarstva finansija da se zarade menadžmneta ograniče na tri prosječne u kompaniji, uključujući i minuli rad.

Nijesu precizirali koliko sada iznosi plata Maraš, koja je do aprila bila 7,36 hiljada EUR, što je bilo osam prosječnih plata.

Nakon početka krize izazvane pandemijom koronavirusa plata joj je smanjena na četiri prosječne plate.

Prosječna plata u Plantažama u 2018. godini iznosila je 728, dok je u ovoj 740 EUR.

“Smanjenje zarade Maraš, u visini od tri prosječne zarade u firmi, odnosi se na obračun njene zarade za septembar ove godine”, precizirali su iz Plantaža.

Od 7,36 hiljada EUR plate Maraš, na osam prosječnih zarada se odnosi 5,82 hiljade EUR, a na minuli rad 1,54 hiljade EUR.

Sudeći po odgovorima iz Plantaža, njena zarada sada ne uključuje minuli rad, već samo tri prosječne plate, što iznosi 2,18 hiljada EUR. Sa minulim radom dostigla bi 3,7 hiljada EUR.

Dan je prethodne sedmice poslao pitanja Plantažama i u vezi sa naknadama borda direktora koje su u vrijeme krize i 15 puta slabijeg rezultata uvećane za 100 odsto.

Iz borda, na čijem čelu je Božo Mihailović, nijesu odgovorili na upite koliko im iznose naknade, pošto su u saopštenju, nekoliko dana nakon skupštine akcionara, kazali da navodi u medijima nijesu tačni.

Dan je naveo da će naknade sada iznositi 1,48 hiljada EUR i 1,11 hiljada EUR. Toliko iznose dvije prosječne i jedna i po prosječna plata u Plantažama.

Najčitanije