fbpx
NaslovnicaMINA BusinessManji promet robe u trgovini na malo

Manji promet robe u trgovini na malo

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Promet robe u trgovini na malo u novembru prošle godine je, u odnosu na isti period 2019, bio manji 12,9 odsto u tekućim i 11,9 odsto u stalnim cijenama, pokazuju podaci Monstata.

“Promet robe u trgovini na malo u novembru prošle godine u odnosu na oktobar manji je 7,5 odsto u tekućim i 7,3 odsto u stalnim cijenama”, navodi se u saopštenju.

Iz Monstata su kazali da je promet u trgovini na malo motornim gorivima u novembru prošle godine u odnosu na isti mjesec 2019. manji 20,6 odsto u tekućim i 2,9 odsto u stalnim cijenama.

“U odnosu na oktobar prošle godine manji je 9,4 odsto u tekućim i 8,7 odsto u stalnim cijenama”, dodaje se u saopštenju.

Promet u trgovini na malo prehranom u novembru prošle godine u odnosu na isti mjesec 2019. godine manji je 8,7 odsto u tekućim i deset odsto u stalnim cijenama, dok je u odnosu na oktobar prošle godine manji 6,7 odsto u tekućim i 6,4 odsto u stalnim cijenama.

“Promet u trgovini na malo farmaceutskim i kozmetičkim proizvodima je u novembru prošle godine veći 19,5 odsto u odnosu na isti mjesec 2019, dok je 3,2 odsto veći u odnosu na oktobar prošle godine”, rekli su iz Monstata.

Promet u trgovini na malo neprehrambenim proizvodima je u novembru prošle godine manji 21 odsto u odnosu na novembar 2019. godine, dok je u odnosu na oktobar prošle godine manji 10,4 odsto.

Najčitanije

Potpisan Memorandum o razumijevanju sa Koledžom Evrope

Podgorica, (MINA) - Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović potpisala je danas...