fbpx
NaslovnicaMINA BusinessManja cijena stanova u novogradnji

Manja cijena stanova u novogradnji

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu iznosila je skoro 1,01 hiljadu EUR i manja je 11,3 odsto u odnosu na isti period 2019, pokazali su podaci Monstata.

“Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori bila je 15 odsto veća u odnosu na treći kvartal prošle godine”, navodi se u saopštenju.

Statističari su naveli da prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavisi od učešća stanova solidarne stambene izgradnje.

“Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća”, navodi se u saopštenju.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila je 985 EUR.

“U primorskom regionu je iznosila 1,36 hiljada EUR, u središnjem regionu 635 EUR, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 766 EUR”, rekli su iz Monstata.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji preduzeća u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila je 1,16 hiljada EUR, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 612 EUR.

Najčitanije