fbpx
NaslovnicaMINA BusinessLipska pećina otvorena za posjetioce

Lipska pećina otvorena za posjetioce

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Lipska pećina je od danas otvorena za posjetioce.

Iz Turističkog preduzeća Lipska pećina saopšteno je da će rad organizovati u skladu sa preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT), kako bi posjete i dalje bile zanimljive, poučne i bezbjedne.

Iz preduzeća su kazali da posjetiocima, kao i prethodnih godina, na raspolaganju dvije ture.

“Pećinska tura obuhvata vožnju vozićem od parkinga do pećine i nazad i pješački obilazak uređenog dijela pećine u pratnji naših obučenih vodiča u ukupnom trajanju od sat. Avanturistička priča, pored osnovne, obuhvata i dio pećinskih kanala koji se nalaze van uređene staze. Ona je kao i do sada dostupna samo uz prethodnu rezervaciju”, objasnili su iz preduzeća.

Lipska pećina, kako su kazali, svoju priču priča već šest miliona godina kroz stalni žubor i kapanje vode, nastanak i neprestani razvoj mnogobrojnih i raznovrsnih pećinskih ukrasa, kao i suptilne kretnje jedva vidljivih organizama koji su u njoj pronašli svoje prirodno stanište.

“Otkrivena prije 200 godina usljed nesvakidašnjih okolnosti, pećina je predstavljala nepresušan izvor vode za lokalno stanovništvo. Stopama naših predaka danas i mi obilazimo najljepše i najskrovitije kutke crnogorskog podzemlja”, zaključili su iz preduzeća.

Na sajtu kompanije je navedeno da cijena ulaznice za odrasle iznosi 10,9 EUR, za djecu do pet godina jedan EUR, a za djecu od pet do 15 godina 6,9 EUR.

Cijena porodičnog paketa iznosi 29,9 EUR.

Najčitanije

Donirana sportska oprema OŠ ”Milorad Musa Burzan”

Podgorica, (MINA) - Crnogorski olimpijski komitet (COK), kompanije One i Sport Vision, uz podršku...