fbpx
NaslovnicaMINA BusinessLakočević: Od male radnje napravili smo ozbiljan biznis

Lakočević: Od male radnje napravili smo ozbiljan biznis

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Izvršna direktorica kompanije Vivis, Ana Lakočević, napravila je od male radnje, kako je kazala, ozbiljan biznis i ostvarila svoj san.

„Ovaj biznis je u početku bio samo moj san. Željela sam da imam nešto svoje i posao koji će me ispunjavati u potpunosti. Napustila sam siguran posao u velikoj i uspješnoj kompaniji i započela ovaj biznis u koji, osim najuže porodice, mnogi nijesu vjerovali i nijesu ga smatrali ozbiljnim poslom“, kazala je Lakočević.

Ona je kazala da danas radi najljepši posao koji ima za cilj uljepšavanje najljepših životnih trenutaka njihovih klijenata.

“Preduzeće Vivis, nakon osam godina postojanja, simbolično danas broji osam zaposlenih. To je sada porodični biznis u kojem učestvujemo suprug i ja, i u kojem godinama unazad uspješno ostvarujemo zacrtane ciljeve”, navela je Lakočević.

Ona je, kako je saopšteno iz Investiciono-razvojnog fonda (IRF), kazala da je danas ponosna što nije odustajala od svog sna i što je zajedno sa svojim timom uspjela da ostvari i napravi od jedne male radnje ozbiljan biznis koji je vodeći na crnogorskom tržistu u ovoj djelatnosti.

“Na samom početku poslovanja, značajnu ulogu je imao Investiciono-razvojni fond koji je, ne samo tada, već i kasnije, pružao podršku našem preduzeću. Kreditne linije za žene i mlade u biznisu su uvijek dobra šansa i na pravi način osmišljene da podrže djelatnosti koje se oslanjaju na dugoročne planove rasta i razvoja“, kazala je Lakočević.

Ona smatra da ako se nešto želi jako i ima svoj san, treba ga slijediti.

„Potrebno je da nađete prave partnere, koji vam mogu pomoći, ali, prije svega, da vjerujete u sebe. I to je sigurna investicija. Bilo mi bi drago, ako bi neku ženu koja ima biznis ideju, ova moja priča podstakla da pokrene svoj biznis”, navela je Lakočević.

U okviru kampanje Ona pokreće biznis raspisan je i javni poziv za dodjelu finansijskih nagrada za najbolje investicione projekte za žene u biznisu.

Na javni poziv mogu da se prijave žene koje su otpočele svoj biznis ili planiraju da unaprijede postojeći.

Pravo učešća imaju registrovana privredna društva u kojima je većinski vlasnik i izvršni direktor žena i koja su upisana u relevantne registre do datuma objave javnog poziva, a koja posluju kraće od 24 mjeseca.

Dodatno, postoji mogućnost da aplikantkinje za realizaciju investicionih projekta konkurišu kod IRF-a za povoljna sredstva putem kreditnih linija za žene u biznisu.

Za sve dodatne informacije kontakt telefon je 080 012 012 i mejl [email protected] od sedam sati do 15 sati svakog radnog dana.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije