fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKurs za 3D modelovanje i 3D štampu

Kurs za 3D modelovanje i 3D štampu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kurs za 3D štampu i 3D modelovanje Launch Vol. 2, koji organizuje nevladina organizacija (NVO) Propeler u saradnji sa Open Box Studiom, održava se drugi put u Podgorici.

Iz NVO Propeler je saopšteno da je, u želji da daju doprinos edukaciji, učešće na kursu potpuno besplatno, a podršku je dao i novi coworking prostor NEST koji je ustupio svoju konferencijsku salu kao i tehničku prateću opremu.

Ideja da se kurs ponovi je, kako se precizira, nastala zbog sve većeg interesovanja za 3D štampu i mogućnosti koje ona pruža.

“Među učesnicima su, osim studenata i mladih preduzetnika, i dvije srednjoškolke. Grupa je formirana od ljudi koji imaju ideju za proizvod ili bi željeli da osmisle nešto koristeći ovu tehnologiju. Zbog propisanih mjera, broj učesnika je ograničen na deset ljudi”, navodi se u saopštenju.

Obuku realizuje Miloš Radović iz Open Box-a, koristeći softver 3Ds Max. Cilj obuke je da polaznici po završetku kursa imaju svoje prozvode odštampane na 3D štampaču. Neki od njih predstavljaće samo maketu, ali većina će biti reprezentativan gotov proizvod.

“Za razliku od prvog kursa, na kom su polaznici prolazili put od 3D modelovanja do brendiga za proizvod koji su razvijali, ovog puta fokus je na 3D modelovanju, tehnikama štampe, kao i vrstama materijala koje se mogu koristiti u zavisnosti od namjene”, dodaje se u saopštenju.

Intenzivnom obukom učesnici će steći znanje koje će moći da primijene u poslu. Kurs traje pet dana.

Za razliku od tradicionalnih oblika nastave, Launch Vol.2 se zasniva na komunikaciji između mentora i učesnika, ali i između samih učesnika.

Na predavanjima nema PowerPoint prezentacije, kao ni pisanja bjeleški, već je nastava interaktivna i zasniva se na neposrednoj primjeni znanja stečenog u toku predavanja. Na ovaj način učesnici sami biraju tempo kojim napreduju, a pošto rade na razvoju sopstvenih ideja, motivacije za napretkom ne nedostaje.

Kurs organizuje NVO Propeler u saradnji sa Open Box Studiom, a zahvaljujući podršci Ministarstva nauke.

Propeler i Open Box nastoje da edukuju mlade ljude iz oblasti kreativnih industrija, sa akcentom na preduzetnike, freelancere i studente.

Organizatori se nadaju da će nakon što se situacija sa koronavirusom stabilizuje biti u mogućnosti da kurs ponove i u drugim gradovima Crne Gore.

Najčitanije

Budućem rukovodstvu ostavljaju preko 24 miliona EUR na računu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Dosadašnji predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore, Eldin Dobardžić i član...