fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKruzing sezona počinje 20. februara

Kruzing sezona počinje 20. februara

Bar, (MINA-BUSINESS) – Kruzing sezona u Baru ove godine biće otvorena 20. februara i trajaće do polovine oktobra, a po broju kruzera i turista biće rekordna.

Tokom osam mjeseci kruzing sezone u ovoj godini u Bar će pristati 27 kruzera koji će, prema najavama, dovesti preko 26 hiljada turista.

Prvi će uploviti brod La Belle de l’Adriatique francuske kompanije CroisiEurope, 111 metara dužine koji može primiti oko 200 putnika, ima oko 50 članova posade.

Izvršni direktor Barske plovidbe, Tihomir Mirković, kazao je portalu Jedro da će tokom februara, marta i aprila kruzeri La Belle de l’Adriatique pristajati na gat pet.

On je naveo da se u ovoj godini nastavlja saradnja između kompanija Barska plovidba i Atlantagent iz Dubrovnika, na bazi subagenture, zatim poslova prihvata i otpreme broda, kao i poslova logistike u barskoj luci.

Kruzing turizam počeo se razvijati u Baru dolaskom turskog Global Ports Holdinga, u čijem vlasništvu je Port of Adria, i uz napore agencije Allegra iz Bara. Port of Adria, prošle godine od početka juna do polovine novembra prihvatila je 16 kruzera kojim je u Bar doputovalo preko 22 hiljade turista.

Prošlogodišnju kruzing sezonu zatvorio je putnički brod Artania njemačke kompanije Phoenix Reisen, koji je uplovio u Bar 18. novembra i doveo 1,05 hiljada turista i 527 članova posade.

Agencijske poslove za putnički brod Artania radi Boka Adriatic iz Kotora.

Sve kompanije koje su prethodnih godina svojim brodovima dovodile turiste u Bar, tu praksu će nastaviti i u ovoj.

Koordinatorka kruzing aktivnosti u Port of Adria, Tanja Novović, kazala je da su kompanije koje svoje kruzere šalju u Bar zadovoljne, prvenstveno zbog bezbjednosti i sigurnosti u luci, lučkim kapacitetima, infrastrukturom i uslugom, ali i Barom kao turističkom destinacijom koja pruža mogućnost različitih izletničkih tura.

Ona je rekla da je zadovoljna povodom odlične saradnje koja je nastavljena i unaprijeđena sa lokalnom samoupravom, Turističkom organizacijom Bar, Klasterom turizma i kreativne industrije, Srednjom Ekonomsko-ugostiteljskom školom i Pomorskim fakultetom Kotor.

“Drago nam je što doprinosimo i radimo na proširenju mogućnosti kako za turiste tako i privredu uz podršku našeg većinskog vlasnika Global Ports Holdinga”, navela je Novović.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Na Wall Streetu oprez

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u srijedu berzanski indeksi ostali gotovo nepromijenjeni,...