fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrivične prijave zbog utaje poreza

Krivične prijave zbog utaje poreza

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Budvanski Centar bezbjednosti podnio je Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru krivičnu prijavu protiv Đ.P. (35) iz Budve i O.B. (31) iz Cetinja, kao i preduzeća Atila Budva, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

Iz Uprave policije su saopštili da se sumnja da su prijavljeni izvršili navedeno djelo tako što u periodu od septembra 2012. do decembra 2014. godine nijesu prijavili zakonito stečeni prihod od prodaje nepokretnosti, u iznosu od 622,38 hiljada EUR, kako bi izbjegli plaćanje poreskih obaveza preduzeća Atila.

Iz Uprave policije su objasnili da je Đ.P. u tom periodu bio izvršni direktor preduzeća, a O.B. osoba ovlašćena za zastupanje.

“Te nepokretnosti je preduzeće Atila kao investitor sagradilo u Budvi, a čine ih tri stambeno poslovne zgrade. Na taj način su umanjili svoju poresku obavezu u iznosu od 168,58 hiljada EUR, od čega 123,7 hiljada EUR predstavlja obavezu po osnovu poreza na dodatu vrijednost, a 44,88 hiljada po osnovu poreza na dobit preduzeća”, navodi se u saopštenju.

Najčitanije