fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrivična prijava zbog utaje poreza i doprinosa

Krivična prijava zbog utaje poreza i doprinosa

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Policija u Herceg Novom podnijela je krivičnu prijavu protiv L.V. (59), zbog sumnje da je izvršio krivično djelo utaja poreza i doprinosa i time oštetio budžet za 94,33 hiljade EUR.

Hercegnovska policija je došla do sumnje da je tokom 2013. godine L.V. izgradio stambeni objekat u Herceg Novom, te da je kao prodavac zaključio ugovor o prodaji predmetne nepokretnosti pred notarom i na taj način ostvario prihod koji je, shodno Zakonu o porezu na dodatu vrijednost, bio u obavezi da prijavi nadležnom poreskom organu i plati poreske obaveze.

“Sprovedeni izviđajni postupak je ukazao na sumnju da L.V. u pomenutom periodu nije bio registrovan kao poreski obaveznik, niti je nadležnom poreskom organu prijavio ostvareni prihod u ukupnom iznosu od 450 hiljada EUR”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Osim toga, kako se sumnja, L.V. nije platio poreske obaveze poreza na dodatu vrijednost (PDV) u ukupnom iznosu od 85,5 hiljada EUR, kao ni obavezu prijave i plaćanja poreza na dohodak fizičkih lica za 2013. godinu u ukupnom iznosu od 8,83 hiljade EUR.

“Na ovaj način je L.V, kako se sumnja, oštetio budžet Crne Gore za 94,33 hiljade EUR”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije