fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrivična prijava zbog štete budžetu od skoro 300 hiljada EUR

Krivična prijava zbog štete budžetu od skoro 300 hiljada EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Službenici Uprave policije podnijeli su krivičnu prijavu protiv osnivača i izvršnog direktora budvanske firme Tron Company, D.Č. iz Novog Sada, i tog preduzeća, zbog sumnje da su utajom poreza i doprinosa oštetili budžet za skoro 300 hiljada EUR.

Iz Uprave policije je saopšteno da su službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u saradnji sa Centrom bezbjednosti Budva podnijeli Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru krivičnu prijavu protiv D.Č. iz Novog Sada, sa boravkom u Budvi, i preduzeća Tron Company, zbog sumnje da su utajom poreza i doprinosa oštetili budžet za 262,85 hiljada EUR.

„Postupajući po operativnim saznanjima, u saradnji sa osnovnim državnim tužiocem u Kotoru, obavljena je kontrola poslovanja Tron Companyja i utvrđeno je da je to preduzeće, čiji je osnivač i izvršni direktor D.Č, u namjeri da izbjegne plaćanje poreza i doprinosa i drugih propisanih dažbina, dalo lažne podatke i činjenice o zakonito stečenim prihodima“, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije su kazali da se sumnja da je to preduzeće prikrilo podatke koji se odnose na plaćanje obaveza po osnovu obračuna poreza na dodatu vrijednost (PDV) na usluge stranih lica i u domaćem prometu, poreza i doprinose na lična primanja zaposlenih, kao i na dobit, ali i ostalih poreza.

„Osim toga i u prethodnom periodu sprovedene su izviđajne radnje prema Tron companyju, koje su se odnosile na prijavu boravaka stranaca u Crnoj Gori i izdavanje dozvola za njihovo zapošljavanje, kao i plaćanje obaveza Poreskoj upravi po tom osnovu, u vezi sa kojim je Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru podnijeta krivična prijava protiv D.Č. i tog preduzeća zbog sumnje da su utajili poreze i doprinose i tako oštetili budžet u iznosu od 36,38 hiljada EUR“, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije su kazali da je, do sada obavljenim provjerama, utvrđeno da je nezakonitim radnjama D.Ć i njegovog preduzeća budžet oštećen za ukupno 299,23 hiljade EUR.

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu