fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrivična prijava zbog računarske prevare i štete od oko 170 hiljada EUR

Krivična prijava zbog računarske prevare i štete od oko 170 hiljada EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Službenici Uprave policije podnijeli su krivičnu prijavu hercegnovskom Osnovnom državnom tužilaštvu protiv državljanina Litvanije O.G. (22) i njegovog preduzeća O.G. Construction Works, zbog postojanja osnovane sumnje da je računarskom prevarom materijalno oštetio Azmont Investment za 169,73 hiljade EUR.

„Ovlašćena osoba u kompaniji Azmont Investment podnijela je krivičnu prijavu Centru bezbjednosti Herceg Novi protiv nepoznatog lica zbog sumnje da je ta osoba, koristeći informacione tehnologije, presrela poslovnu email komunikaciju”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Oni su objasnili da je ta, tada nepoznata osoba na taj način izmijenila broj žiro računa na fakturi za plaćanje i prevarila podnosioca prijave da uplati novac na pogrešan broj žiro računa, prilikom koje je napravljena materijalna šteta od 169,73 hiljade EUR.

Policijski službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, posredstvom NCB Interpol, identifikovali vlasnika žiro računa na koji je uplaćen novac u inostranstvu i utvrdili da se radi o O.G. za kojeg se sumnja da je to krivično djelo počinio posredstvom svog preduzeća, osnovanog u Velikoj Britaniji.

„Te aktivnosti su izvedene u okviru operacije Galaktiko, čiji je cilj suzbijanje računarskih i prevara počinjenih uz pomoć informacionih tehnologija“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije