fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrivična prijava zbog nanošenja štete od preko 1,5 miliona EUR

Krivična prijava zbog nanošenja štete od preko 1,5 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Policija je nakon višemjesečne kontrole poslovne dokumentacije i preduzimanja drugih policijskih mjera i radnji, Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijela krivičnu prijavu protiv preduzeća Bambis stolarija, zbog nanošenja štete povjeriocu od 1,56 miliona EUR.

„Sumnja se da je to preduzeće sa sjedištem u Podgorici, koje se bavi proizvodnjom građevinske stolarije i elemenata, počinilo krivično djelo oštećenje povjerioca“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Osim toga, krivičnom prijavom je takođe obuhvaćen i izvršni direktor preduzeća, B.B. (62), koji je osumnjičen da je počinio krivično djelo oštećenje povjerioca, kao i krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

„Sumnja se da je B.B. kao odgovorno lice – izvršni direktor u kompaniji Bambis stolarija od 2014. do 2019. godine, znajući da je taj subjekt postao nesposoban za plaćanje, isplatom duga namjerno stavio povjerioca u povoljiniji položaj i na taj način znatno oštetio druge povjerioce nanoseći im štetu u ukupnom iznosu od 1,56 miliona EUR“, navodi se u saopštenju.

Dakle, suprotno zakonskim propisima, zloupotrebom svog položaja, B.B. je, kako se sumnja, zaključio ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji i zajedničkom ulaganju rada i sredstava sa preduzećem Bambis group iz Podgorice na koji način je tom privrednom društvu omogućio sticanje protivpravne imovinske koristi, a na štetu firme Bambis stolarija.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Gutić: Glasanje u PSSE jasan zaokret u spoljnoj politici

Podgorica, (MINA) – Glas predstavnice vladajuće većine u Parlamentarnoj Skupštini Savjeta Evrope (PSSE) Maje...