fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrivična prijava protiv zaposlenih u Upravi za šume u Beranama

Krivična prijava protiv zaposlenih u Upravi za šume u Beranama

Berane, (MINA-BUSINESS) – Službenici Uprave policije su u Beranama protiv tri osobe zaposlene u Upravi za šume podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršile krivično djelo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

Iz Uprave policije je saopšteno da je krivična prijava podnijeta državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama protiv R.N. (54), Ž.V. (58) i T.B. (49) iz Berana.

“Djelo koje im se stavlja na teret osumnjičeni su izvršili u svojstvu zaposlenih Uprave za šume – Područna jedinica Berane, tako što su nevršenjem službene dužnosti omogućili bespravnu sječu šume nepoznatim licima u GJ Kaludarsko – Dapsićke šume”, navodi se u saopštenju.

Oni su, kako se sumnja, od početka oktobra do kraja novembra prošle godine omogućili bespravnu sječu šume i to u količini od 86 stabala smrče ukupne bruto drvne mase 226,52 metra kubnih, jele 24 stabla ukupno bruto drvne mase 84,1 metar kubni i pet stabala javora ukupne bruto drvne mase 8,39 metara kubnih, gdje su sebi ili drugom pribavili materijalnu korist, odnosno pričinili štetu Upravi za šume u iznosu 36,5 hiljada EUR.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Gutić: Glasanje u PSSE jasan zaokret u spoljnoj politici

Podgorica, (MINA) – Glas predstavnice vladajuće većine u Parlamentarnoj Skupštini Savjeta Evrope (PSSE) Maje...