fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrivična prijava protiv zaposlenih u filijali jedne banke u Baru

Krivična prijava protiv zaposlenih u filijali jedne banke u Baru

Bar, (MINA-BUSINESS) – Policija je osnovnom državnom tužiocu u Baru podnijela krivičnu prijavu protiv M.M. (50), rukovoditeljke filijale jedne banke u tom gradu i protiv V.J. (63), zaposlene u toj filijali kao kreditni referent.

„Sumnja se da su te osobe 25. februara 2016. godine u svojstvu odgovornih lica banke, filijale u Baru, zloupotrebom svog položaja i povjerenja u pogledu korišćenja ličnih podataka klijenata banke i raspolaganja imovinom klijenata banke i same banke, prekoračenjem granica svog ovlašćenja i nevršenjem svoje dužnosti, pribavile protivpravnu imovinsku korist od 15 hiljada EUR, te time nanijele štetu klijentu i banci u istom iznosu“, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije je saopšteno da su oni to djelo počinili tako što je M.M. neovlašćeno, bez prisustva i ovlašćenja klijenta pristupila ličnim podacima iz baze podataka klijenata banke, te je od V.J. zahtjevala da na osnovu predstavljenog zahtjeva koji je lažni u pogledu postojanja ovlašćenog podnosioca zahtjeva za dobijanje kredita, kreira kreditnu dokumentaciju na ime oštećenog klijenta.

„Nakon ovoga, V.J. je postupajući po naređenju M.M. i uprkos propisanom aktu banke procedura za otvaranje transakcionih računa za izvršavanje nacionalnih i međunarodnih platnih transakcija i iniciranje transakcija kreirala kredit na ime klijenta banke od 15 hiljada EUR, odobrila, u stvarnosti lažno kreiran, kredit na ime ovog klijenta, koji novac je prisvojila za sebe“, dodaje se u saopštenju.

M.M. i V.J. se sumnjiče za krivično djelo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju putem pomaganja i podstrekavanja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Ministarstvo zdravlja, Opšta bolnica (OB) Bijelo Polje, Fondacija HEMIAS i UNICEF, porodilište, rekonstrukcija

Počinje rekonstrukcija porodilišta u bjelopoljskoj bolnici

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo zdravlja, Opšta bolnica (OB) Bijelo Polje, Fondacija HEMIAS i UNICEF...