fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrivična prijava protiv rukovoditeljke filijale banke u Baru

Krivična prijava protiv rukovoditeljke filijale banke u Baru

Bar, (MINA-BUSINESS) – Policija je Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijela krivičnu prijavu protiv rukovoditeljke filijale jedne banke u tom gradu, M.M. (49), koja se sumnjiči za tri krivična djela zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju.

Ona je, u svojstvu odgovorne osobe tog privrednog društva, u tri navrata tokom 2020. i prošle godine, zloupotrijebila svoj položaj i povjerenje koje joj je dato u pogledu raspolaganja imovinom banke i njenih klijenata.

“Kako se sumnja, M.M. je neovlašćeno, bez prisustva i ovlašćenja klijenata banke, pristupila bazi podataka klijenata i po sopstvenom izboru iz baze izdvojila klijente, a zatim, takođe na osnovu neovlašćeno pribavljenih ličnih podataka i bez ličnog prisustva klijenata, zahtijevala kreiranje kreditne dokumentacije sa lažnim ispravama u pogledu ovlašćenih podnosilaca zahtjeva za dobijanje kredita, u stvarnosti klijenata banke”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Nakon toga, neovlašćeno je davala odobrenja kredita, te je, ponovo zloupotrijebivši svoj položaj i prekoračivši ovlašćenja u odnosu na hijerarhijski podređene, zahtijevala procesuiranje navedenih lažnih kredita do momenta isplate.

“Na kraju lažno kreiranog procesa odobravanja fiktivnog kredita, kako se sumnja, M.M. je podizala novac u odobrenim iznosima i to 10. avgusta 2020. godine sa računa jednog deponenta banke iznos od 50 hiljada EUR, 6. decembra 2020. sa računa drugog deponenta banke iznos od 72 hiljade EUR, te tokom prošle godine, u više navrata, sa računa još jednog deponenta ukupno 11,4 hiljade EUR”, precizira se u saopštenju.

Ona je na taj način pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 133,4 hiljade EUR, te je, u tom iznosu, banci u kojoj je zaposlena i njenim klijentima nanijela imovinsku štetu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Cilj programskih linija dalji razvoj preduzeća i povećanje produktivnosti

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Program za unapređenje konkurentnosti privrede, koji je Vlada usvojila na sjednici...