fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKreirati najbolji model za predstavljanje podvodnog kulturnog nasljeđa

Kreirati najbolji model za predstavljanje podvodnog kulturnog nasljeđa

Bar, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Crne Gore, Bosne i Hercegovine (BiH) i Hrvatske predložili su da se kreira najbolji model za predstavljanje destinacijskog menadžmenta i podvodnog kulturnog nasljeđa koji će obezbijediti konkurentnost ronilačko-turističkih destinacija te tri zemlje.

Iz Turističke organizacije (TO) Bar su saopštili da su prošle sedmice učestovali na regionalnoj radionici u Mostaru o destinacijskom menadžmentu i podvodnom kulturnom nasljeđu.

Tom događaju, u okviru projekta pod nazivom Zaštita podvodnog nasljeđa kroz digitalizaciju i valorizaciju kao novi oblik turističke ponude (WRECKS4ALL), prisustvovali su predstavnici svih partnerskih organizacija, kao i relevantni akteri iz tri zemlje učesnice projekta.

„Na radionici je bilo riječi o mogućnostima poboljšanja prepoznatljivosti turističkog potencijala jedinstvene podvodne kulturne baštine u Crnoj Gori i BiH na primjerima dobre prakse iz Hrvatske i drugih mediteranskih zemalja, kao i valorizaciji tog značajnog segmenta savremene turističke ponude kroz ronilački turizam“, navodi se u saopštenju.

Radni tim je ukazao na značaj te teme na regionalnom nivou i predložio da se kreira najbolji model za predstavljanje destinacijskog menadžmenta i podvodnog kulturnog nasljeđa koji će obezbijediti konkurentnost ronilačko-turističkih destinacija Crne Gore, Hrvatske i BiH.

„Pored predstavljenog materijala i video prezentacija, govorilo se o destinacijskom menadžmentu, ronilačkom turizmu i podvodnoj kulturnoj baštini, zakonskoj regulativi i standardizaciji usluga ronilačkog turizma, zaštiti podvodnog kulturnog nasljeđa, kao i inovativnoj integraciji tog nasljeđa u turističku ponudu“, navodi se u saopštenju.

Tokom događaja se diskutovalo i o situacijama u sektoru ronilačkog turizma i podvodnog kulturnog nasljeđa u tri zemlje, kao i o optimalnim modelima upravljanja destinacijama za ronjenje.

Projekat WRECKS4ALL ulazi u glavnu fazu implementacije čije je finansiranje odobreno od Zajedničkog nadzornog odbora drugog poziva Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – BiH – Crna Gora 2014-2020.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije