fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeKreirali Registar podsticajnih mjera za investicije

Kreirali Registar podsticajnih mjera za investicije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomskog razvoja je u saradnji sa Svjetskom bankom (SB) kreiralo Registar podsticajnih mjera za investicije, koji sadrži sveobuhvatan pregled dostupnih finansijskih i nefinansijskih programa podrške i olakšica za privrednike i investitore.

Iz Ministarstva su podsjetili da je svrha kreiranja Registra prepoznata Akcionim planom Regionalne agende za reforme u oblasti investicija (RIRA) koja se sprovodi u okviru višegodišnjeg Akcionog plana za Regionalni ekonomski prostor na Zapadnom Balkanu (MAP REA).

„Registar sadrži podatke o 42 podsticajne mjere koje su domaćim i stranim investitorima dostupne kroz različite programe podrške namijenjene privredi, a koje kreiraju i sprovode nadležna ministarstva“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva.

Postojeća verzija Registra pripremljena je na osnovu raspoloživih podataka o podsticajima i olakšicama za privrednike i investitore, relevantnih za prošlu godinu.

„Ministarstvo će, u koordinaciji sa nadležnim Vladinim reosrima, obavljati redovno i pravovremeno ažuriranje registra, u skladu sa aktuelnim programima podrške i podsticajima za privrednike i investitore“, navodi se u saopštenju.

Registar je objavljen na linku https://mek.gov.me/vijesti/241447/Registar-podsticajnih-mjera-za-investicije-za-2020-godinu.html

Najčitanije