fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKovačević i Mugoša se prijavili za direktora PU

Kovačević i Mugoša se prijavili za direktora PU

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Bivši glavni poreski inspektor Siniša Kovačević prijavio se, uz vršioca dužnosti direktora Poreske uprave Miomira M. Mugošu, na konkurs za direktora te institucije, saznaju Vijesti iz izvora bliskih Upravi za kadrove.

Konkurs za izbor direktora PU okončan je krajem prošle sedmice, ali postoji mogućnost da je još neko poštom poslao prijavu za to radno mjesto.

Službenica Uprave za kadrove Vladana Miranović nije htjela Vijestima da saopšti ko se sve prijavio na konkurs za direktora PU, o čemu će konačnu riječ dati Vlada.

Ni u PU list nije mogao da dobije zvanične informacije o zainteresovanim za funkciju direktora.

U skladu sa Uredbom o organizaciji i načinu rada državne uprave, PU je, uz niz drugih uprava koje su bile u sastavu Ministarstva finansija, postala samostalan organ.

Nakon usvajanja pravilnika o unutrašnjoj organizaciji, sada je potrebno sprovesti postupak imenovanja, odnosno postavljenja starješina i visokog rukovodnog kadra.

Zbog toga, u PU se računa da je i izbor direktora samo formalna procedura te da će Mugoša ostati na toj poziciji.

Kovačevića, koji posljednje dvije godine radi u Upravi carina, na funkciji glavnog poreskog inspektora u drugoj polovini 2017. godine je zamijenila Nataša Damjanović.

Kovačević je diplomirao na Ekonomskom fakultetu 1994. godine, a potom je radio u policiji. Od 2013. do 2015. bio je načelnik u PU u Baru, a od 2014. do druge polovine 2017. i glavni poreski inspektor.

Mugoša je diplomirao 1991. godine na Pravnom fakultetu u Podgorici. Od 1992. do 1994. i od 1997. do 2003. godine obavljao je poslove višeg inspektora za kriminalistiku u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Centar bezbijednosti Podgorica.

Od 2003. do 2006. godine obavljao je funkciju savjetnika gradonačelnika Glavnog grada za oblast bezbjednosti i prevencije bolesti zavisnosti. Od 2006. do 2010. godine bio je načelnik Komunalne policije Glavnog grada, a od 2010. do 2014.
bio je sekretar podgoričkog Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj.

U decembru 2015. godine imenovan je za direktora PU.

Najčitanije

Cilj programskih linija dalji razvoj preduzeća i povećanje produktivnosti

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Program za unapređenje konkurentnosti privrede, koji je Vlada usvojila na sjednici...