fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKotor sve interesantniji turistima

Kotor sve interesantniji turistima

Kotor, (MINA-BUSINESS) – Kotor i Crna Gora su postali sve prepoznatljivija destinacija i interesantna onim tržištima na kojima do sada nijesu bili promovisani, saopštila je direktorica Tursitičke organizacije (TO) Kotor, Ana Nives Radović.

Ona je kazala da najveći broj turista koji dolaze u Kotor iz Velike Britanije, Rusije, regiona, Francuske, Njemačke i Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

„Kada pogledamo statističke podatke za prošlu godinu vidimo da gotovo nema zemlje ili kraja svijeta iz kojeg nijesu došli turisti u Kotor, zahvaljujući široj promociji regiona na tržištima poput kineskog, na kojem se promovišu zemlje iz okruženja”, rekla je Radović Radiju Kotor.

Radi se o, kako je precizirala, turističkom proizvodu koji zajednički nude Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Srbija i Albanija.

“Zahvaljujući tome, zatim pojedinačnim radom nacionalnih i lokalnih turističkih organizacija ovih zemalja i primorskih gradova, učinilo se da postanemo vidljiviji na novim tržištima”, navela je Radović.

Prema njenim riječima, kvalitet i sadržaj turističke ponude zavisi od brojnih subjekata, prije svega, gradske i privredne infrastrukture, te kulturoloških i istorijskih karakteristika destinacije.

Radović je dodala da se turistička ponuda Kotora bazira na kulturnom turizmu.

„Nemamo dominantno jednu vrstu turista kojoj se možemo posvetiti u promotivnom smislu niti animiramo samo jednu grupu turista pilikom promotivnih aktivnosti. Kampanja za ovu i naredne godine najviše se prilagođava porodičnom načinu putovanja, prije svega ljudima koji dolaze sa malom djecom, jer smo vidjeli da posebno na tržištima zemalja zapadne Evrope, SAD-a i Kanade, imamo najveće interesovanje”, saopštila je Radović.

Prema njenim riječima, postoje posebni sadržaji koji su njima posebno interesantni.

“To su platežno najmoćniji turisti koji ne spadaju u domen luksuznog, te onih koji imaju specijalne zahtjeve, već se radi o onima koji žele da imaju ugodan odmor i potroše novac na sve što njih i njihovu djecu interesuje”, objasnila je Radović, navodeći da se dobar dio turističke privrede prilagođava tim zahtjevima.

Prema njenim riječima, promociji Kotora na stranim tržištima doprinijela je i saradnja TO Kotor sa medijima poput National Georaphica, te Family Travelera, veoma uticajnim britanskim turističkim medijem.

„Kampanja koja je krenula u Velikoj Britaniji u februaru, nastavljena je u martu i biće promovisana i u narednim mjesecima”, kazala je Radović.

Ona je dodala da je, pored toga, Kotor interesantna destinacija za vjenčanja, odnosno medeni mjesec.

„Ono što svakako nedostaje je makar jedna velika hotelska sala koja bi mogla tokom cijele godine nuditi prostor za takva okupljanja”, navela je Radović.

Ona je saopštila da postoji veliko interesovanje za kongresni turizam.

„Tek u budućnosti bi se, dobijanjem nekih većih kapaciteta i određenim sadržajem stvorili uslovi da se Kotor nađe i na mapi destinacija kongresnog turizma, koji je i te kako značajan i koji traje 12 mjeseci”, zaključila je Radović.

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...