fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKotor će opet imati pozitivne turističke rezultate

Kotor će opet imati pozitivne turističke rezultate

Kotor, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Opštine Kotor, Željko Aprcović, rekao je da očekuje da će u bliskoj budućnosti veliki broj turista ponovo doći u taj grad i dodao da u lokalnoj samoupravi nijesu stali sa investicijama.

Opština je, kako je rekao Aprcović, uprkos lošoj sezoni, likvidna, a plate nikad nijesu bile upitne.

“Dali smo podsticaj privrednicima. Nećemo imati prihode od bedema koje smo planirali na 1,8 miliona EUR, ali ja se ne bojim za ovu opštinu, jer vjerujem da ćemo vrlo brzo doći do toga da opet brojimo one pozitivne turističke rezultate koji će nas dovesti do situacije da zaboravimo vrijeme koje će biti vrlo brzo iza nas”, poručio je Aprcović.

On je u Jutarnjem programu TVCG, koji je dijelom realizovan iz Kotora, rekao da epidemiološka situacija, i globalno, i na nivou Crne Gore, nije baš najbolja, ali da očekuje da će u bliskoj budućnosti imati veliki broj turista koji će željeti da posjete jedan od najljepših gradova na svijetu.

Aprcović je rekao da se u toj lokalnoj samoupravi nijesu zaustavili sa investicijama, prenosi portal RTCG.

“Želja nam je bila da kroz neke investicione aktivnosti pripremimo grad za taj budući period”, dodao je Aprcović.

On je saopštio da se nada da će Kotoranima i turistima 13. jula u podne biti predat na upotrebu pothodnik, čija je izgradnja u toku.

Govoreći o zatvorenom bazenu, čija je rekonstrukcija takođe u toku, Aprcović je rekao da se nada da će vaterpolo bazen “Nikša Bućin” biti završen do 26. avgusta.

Projekat pothodnika je jedinstven u regionu, jer jednim svojim dijelom prolazi ispod mora. Ulaz u pothodnik je kod Lučke kapetanije, dok je izlaz preko rive, kod gradskih vrata.

Najčitanije

Vremenska prognoza: Danas promjenljivo, do 19 stepeni

Podgorica, (MINA) – U južnim predjelima Crne Gore jutros se očekuje povećana oblačnost, ponegdje...