fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKoronavirus usporio finansijske planove u Baru

Koronavirus usporio finansijske planove u Baru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Pandemija koronavirusa usporila je realizaciju finansijskog plana budžeta Opštine Bar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave, Dušan Raičević i podsjetio na rebalans budžeta koji je smanjen tri miliona EUR.

Raičević je, u Jutarnjem programu TVCG, rekao da su nastojali da sve aktivnosti koje su se odnosile na započete projekte realizuju planiranom dinamikom.

“Nastojimo narednih dana završetak gradnje nadvožnjaka koji će povezati Topolicu i Bjeliše, time će se riješiti višedecenijska problematika bezbjednog prolaska pružnog prelaza”, kazao je Raičević, prenosi portal RTCG.

Godinu su, kako je naveo, počeli realizacijom projekata u oblasti vodosnabdijevanja.

Raičević je podsjetio na radove u prvoj fazi gradnje šetališta u Sutomoru.

“Nadamo se da ćemo naredne godine biti u prilici da nastavimo sa drugom fazom, izgradnjom trga, i Sutomoru ponudimo drugačiju definiciju turističke destinacije”, rekao je Raičević.

U Baru se, kako je kazao, grade novi hoteli, što će doprinijeti smanjenju nezaposlenosti.

“Samo kroz realizaciju projekta Amma resort u Čanju, čija je investicija teška 77 miliona EUR, predviđa se 240 novih radnih mjesta. Čanj će doživjeti potpunu transformaciju”, najavio je Raičević.

Budžet za narednu godinu trebalo bi da iznosi oko 20 miliona EUR, od čega će više od šest miliona EUR biti opredijeljeno za kapitalne investicije.

Najčitanije