fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKonkurs za novinarsku priču o najboljoj praksi u oblasti zelene ekonomije

Konkurs za novinarsku priču o najboljoj praksi u oblasti zelene ekonomije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Mreža za ruralni razvoj Crne Gore objavila je danas poziv za dostavljanje novinarskih priča čija je osnovna tema predstavljanje primjera dobre prakse u oblasti zelene ekonomije u Crnoj Gori.

Konkurs je objavljen u okviru projekta Umrežavanje i zagovaranje za zelenu ekonomiju (NAGE), koji se realizuje od aprila 2018. godine uz finansijsku podršku Evropske unije, a u partnerstvu sedam organizacija sa Balkana i EU: mreže za ruralni razvoj Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore i Srbije, Albanska mreža za ruralni razvoj i Hrvatska mreža za ruralni razvoj.

Poziv će biti otvoren do 27. avgusta do 15 sati, što je krajnji rok za dostavljanje tekstova u pisanoj formi, uz odgovarajuće fotografije/ilustracije. Priče u audio ili video formatu neće se uzeti u razmatranje.

Prema pravilima poziva novinarska priča treba da se fokusira na koncept zelene ekonomije, tako što će obraditi i predstaviti primjer dobre prakse u oblasti „zelenog“ biznisa u Crnoj Gori.

„Nakon prijema tekstova, Komisija sastavljena od dva novinara/ke i stručnjaka za zelenu ekonomiju ocijeniće i odabraće najbolju priču, za koju je planiran nagradni fond u bruto iznosu od 1,5 hiljada EUR. Nagrada će biti isplaćena nakon objavljivanja prvoplasirane priče u štampanim medijima“, navodi se u saopštenju.

Pojedinačni autor/ka ili medij nagrađenog teksta se obavezuje da će ga objaviti u svom ili drugom mediju. Autor/ka će takođe omogućiti nosiocu projektnih aktivnosti u Crnoj Gori, Mreži za ruralni razvoj Crne Gore, da promoviše i objavljuje nagrađeni tekst i u ostalim medijima.

Komisija će pristigle priče ocjenjivati prema metodologiji istraživanja, odnosno konceptu istraživanja, obrazloženju teme, izvorima iz kojih se prikupljaju podaci i sredstvima korišćenim u radu, zatim stilu pisanja, relevantnošću teme, poštovanju novinarskih i etičkih standarda.

„Prijavu za konkurs, zajedno sa pripremljenim primjerom najbolje prakse koncepta zelene ekonomije u Crnoj Gori (pričom), treba poslati u elektronskoj formi na adresu: [email protected] najkasnije do 27. avgusta do 15 sati. Prijave koje stignu nakon navedenog roka neće biti uzete u razmatranje“, dodaje se u saopštenju.

Detaljne inoformacije o pozivu, kao i prijavni formular koji je neophodno popuniti svi zainteresovani mogu pronaći na sajtu http://www.ruralportal.me.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Ekspertiza Ukrajine u oblasti e-usluga model kako treba djelovati

Podgorica, (MINA) - Stručnost i ekspertiza Ukrajine u oblasti e-usluga i digitalne transformacije predstavlja...