fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKonkurs za najbolju start up ideju

Konkurs za najbolju start up ideju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Karijerni centar Univerziteta Crne Gore raspisao je nagradni konkurs za najbolju start up ideju studenata, sa nagradnim fondom od 5,5 hiljada EUR za tri najbolje ideje.

Nagradni fond obezbijedili su Univerzitet Crne Gore, Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) i Privredna komora (PKCG).

Karijerni centar UCG omogućio je, u partnerstvu sa Ambasadom Francuske i Francuskim institutom u Crnoj Gori, da još tri studenta, učesnika konkursa, po odabiru komisije, pošalje u trodnevnu posjetu najvećem svjetskom startap kampusu Station F, u Parizu.

“Cilj ovog trodnevnog putovanja, čiji će troškovi biti u potpunosti pokriveni, jeste da studenti dobiju mogućnost da predstave svoj preduzetnički projekat i dobiju savjete za pokretanje svog biznisa”, navodi se u saopštenju UCG.

Pravo prijave imaju svi studenti Univerziteta Crne Gore, koji se mogu prijaviti pojedinačno ili u timu, sa maksimum tri člana.

“Individualni aplikanti mogu imati najviše dvije prijave. Jedan tim može prijaviti najviše tri start up ideje”, precizira se u konkursu.

Rok za prijavu start up ideja je 5. septembar.

Prijavni formular sa razvijenom start up idejom dostavlja se u štampanoj formi, nepotpisan, sa šifrom od maksimum pet karaktera – sastavljena od slovnih i brojčanih karaktera, u zapečaćenoj/zatvorenoj koverti, čime se obezbjeđuje anonimnost autora.

“Kandidat dostavlja još jednu zapečaćenu kovertu na kojoj je naznačena šifra rada, a u kojoj su podaci o autoru: ime i prezime, potvrda o studiranju, kontakt telefon i e-mail adresa”, navodi se u saopštenju.

Zapečaćene koverte sa radom i podacima o autoru se dostavljaju na adresu Univerziteta Crne Gore – ulica Cetinjska br. 2, 81 000 Podgorica, sa naznakom Prijava za nagradni konkurs za najbolju startap ideju studenata.

Odluku o dodjeli nagrada za najbolju start up ideju donosi komisija koju čine predstavnici Univerziteta Crne Gore i partnera konkursa.

Za sva dodatna pitanja, studenti mogu kontaktirati Karijerni centar na e-mail adresu [email protected].

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije