fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKonjević traži kontrolno saslušanje Bojanića i Đukanovića

Konjević traži kontrolno saslušanje Bojanića i Đukanovića

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP), Raško Konjević, traži kontrolno saslušanje ministra kapitalnih investicija, Mladena Bojanića i predsjednika Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG), Milutina Đukanovića, povodom javno iznijetih tvrdnji premijera Zdravka Krivokapića da ima informacije da je pripremana prodaja te kompanije.

Konjević, koji je i član skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, tražio je od predsjednika tog tijela, Vladimira Jokovića, da se u hitnom roku organizuje kontrolno saslušanje Bojanića i Đukanovića, čime bi dobili jasan odogovor na pitanje šta nova vlast želi da uradi sa strateški najbitnijom državnom kompanijom.

Kako je saopšteno iz SDP-a, Đukanović se sastajao sa potpredsjednicom Vlade i ministarkom rudarstva i energetike Srbije, Zoranom Mihajlović, što Krivokapić vidi kao potvrdu njegovih sumnji da se priprema prodaja EPCG.

“Javno prepucavanje i optuživanje za iznošenje neistina između predsjednika Vlade i njenih članova ili predstavnika, postaju svakodnevna pojava. Ipak, značaj sumnji koje su iznijete, kao i činjenica da dolaze sa institucionalno najmoćnije pozicije, obavezuju da budu provjerene, a takva eventualna namjera na vrijeme zaustavljena”, navodi se u saopštenju.

Iz SDP-a su kazali da je državna energetska grupa, čiji je EPCG najvažniji dio, ostvarila 100 miliona EUR profita u prethodne tri godine, što je istorijski najbolji rezultat od kada ona postoji.

Najčitanije