fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKompletna turistička privreda spremna je da dočeka turiste

Kompletna turistička privreda spremna je da dočeka turiste

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Kompletna turistička privreda u Herceg Novom spremna je da dočeka turiste, međutim kompletan razvoj sezone će zavisiti od epidemiološke situacije, ocijenjeno je iz lokalne Turističke organizacije (TO).

Predstavnica TO Herceg Novi, Natalija Terzić, kazala je agenciji Mediabiro da je za sada, u toj Opštini otvoreno 15 hotela, a pripreme za doček turista teku prema planu.

„Sve gradske službe koje su zadužene za pripremu ljetnje turističke sezone, odrađuju svoj posao, privode ga kraju velikim dijelom. Kompletna turistička privreda: hotelijeri, izdavaoci privatnog smještaja i restorateri spremni su da prime turiste. Međutim, kompletan razvoj će zavisti od epidemiološke situacije. Na to smo fokusirani. Svjesni smo da će imunizacija učiniti najveći korak napretka”, rekla je Terzić.

Ona je dodala da TO Herceg Novi stremi imunizaciji svih turističkih poslenika u gradu. Ona je podsjetila da Herceg Novi, kao i Crna Gora, posjeduje safe travel sertifikat. Riječ je o oznaci koja se dodjeljuje sigurnim i bezbjednim destinacijama.

„To je nešto zbog čega se turista lakše opredijeli za boravak. U Herceg Novom već 11 objekata posjeduje sertifikat. Tako da je to nešto što će sigurno doprinijeti da se turista lakše opredijeli za izbor mjesta gdje će da provede svoj odmor tokom ljetne turističke sezone”, poručila je Terzić.

Emitivna tržišta su region, Rusija i Ukrajina. Terzić je kazala da ima dosta upita i iz predjela Zapadne Evrope, ali i Skandinavije.

„Što se tiče gostiju iz regiona sigurno je da će hotelijeri, odnosno izdavaoci smještaja izaći u susret na način da za neku manju cijenu, u odnosu na prethodne godine, ponudi isti, ako ne i bolji kvalitet”, navela je Terzić.

Pod pokriviteljstvom Nacionalne turističke organizacije, TO Herceg Novi radi kampanju pod nazivom U društvu prirode.

„To je nešto što turiste privlači, a Herceg Novi obiluje prirodnim ljepotama: zaleđem gdje su brojne pješačke i biciklističke staze, avanturistički park, sela sa autentičnom mediteranskom arhitekturom, organski proizvodi, pješčane plaže i brojna izletiša. To je nešto što privlači turiste sa Zapada”, zaključila je Terzić.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...