fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKolašin 1600 posjetilo više od 50 hiljada turista

Kolašin 1600 posjetilo više od 50 hiljada turista

Kolašin, (MINA-BUSINESS) – Kolašin 1600 je od kada je počeo sa radom, krajem prošle godine, do danas posjetilo više od 50 hiljada turista, čime se ova zimska sezona svrstala u red rekordnih, saopštio je direktor tog ski centra Saša Jeknić.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da su postignutim rezultatima veoma zadovoljni, jer je sezona premašila očekivanja uprkos okolnostima i epidemiološkim mjerama.

“Od samog početka rada ski centra, 22. decembra prošle godine, bili smo skeptici hoće li biti sezone ili ne, ali do današnjeg dana ovaj lokalitet je posjetilo više od 50 hiljada turista. Od toga, više od 24 hiljade je prodatih ski pasova”, naveo je Jeknić.

Uporedni pokazatelji, kako je dodao, govore da imamo rekordnu godinu iza nas, prenosi portal RTCG.

“Sve u svemu, od onog što smo očekivali na početku i što ćemo zaključiti na kraju zimske sezone, apsolutno možemo da budemo zadovoljni”, poručio je Jeknić.

Prema njegovim riječima, ova sezona je, uprkos epidemiološkim mjerama koje su i danas na snazi, te zabranama međugradskog saobraćaja, pokazala da Crna Gora ima potencijala u svom lokalnom stanovništvu.

“To znači da možemo da računamo na domicilno stanovništvo. Više od 80 odsto turista su bili stanovnici Crne Gore, ostatak su tranzitni gosti iz regiona – Albanije, Bosne i Hercegovine (BiH) i Srbije, dok je manje stranaca bilo, ali su prednjačili Rusi, Ukrajinci i na našu veliku radost gosti iz Njemačke”, zaključio je Jeknić.

Najčitanije