fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKnežević osumnjičen za utaju poreza u slučaju Telekom

Knežević osumnjičen za utaju poreza u slučaju Telekom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Atlas grupe, Duško Knežević, je, kako se osnovano sumnja, počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, utaja poreza i doprinosa i pranje novca, i povezan je sa aferom Telekom, saopštio je glavni specijalni tužilac, Milivoje Katnić.

On je, na konferenciji za novinare, rekao da je Knežević u slučaju Telekom osumnjičen za utaju poreza.

“Postoji osnovana sumnja da je K.D. sačinio kriminalni plan zbog zloupotrebe ovlašćenja u privrednom poslovanju, utaje poreza i pranja novca, te da putem konsultantskih usluga koje nikad nijesu realizovane za Crnogorski i Mađar Telekom, preko dva nerezidentna preduzeća R.T. i F.I, čiji su osnivači ili ovlašćena lica članovi kriminalne organizacije, dobije 4,53 miliona EUR”, naveo je Katnić.

Na taj način je, kako je objašnjeno, stvarao privid da se radi o novčanim sredstvima po osnovu konsultantskih ugovora ostvarujući prihod u iznosima dobijenih novčanih sredstava, koja je transferisao na račune svojih i povezanih preduzeća u inostranstvu, čiji su osnivači ili ovlašćena lica članovi kriminalne organizacije.

Iz SDT-a su kazali da bi se ista novčana sredstva koristila kao sredstvo obezbjeđenja – kolateral za vraćanje kredita koji su odobreni povezanim preduzećima u Atlas i Invest banci Montenegro (IBM), čiji su takođe osnivači ili ovlašćene osobe članovi kriminalne organizacije.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije