fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKlikovac: "Ekspertski" planovi za unapređenje ekonomije idu na štetu građana

Klikovac: “Ekspertski” planovi za unapređenje ekonomije idu na štetu građana

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Rast cijena dokaz je da “ekspertski” planovi za unapređenje ekonomije idu na štetu građana, saopštio je član Glavnog odbora i potpredsjednik Savjeta mladih Demokratske partije socijalista (DPS) .

“Postavlja se pitanje po čemu smo to tačno u mandatu ove nesposobne Vlade dostigli jednu od ekonomski najrazvijenijih zemalja osim po visini cijena”, naveo je Klikovac u saopštenju.

On je rekao da je u Crnoj Gori u prethodnih godinu gorivo poskupilo 26,5 odsto, jestiva ulja i masti 36 odsto, hljeb i žitarice 2,8 odsto, mlijeko, sir i jaja 2,3 odsto, meso 1,2 odsto, povrće 10,5 odsto, voće 4,9 odsto, šećer i slatkiši sedam odsto.

Cijene sredstava za čišćenje domaćinstava su, kako tvrdi, porasle 7,3 odsto, duvanskih proizvoda 3,4 odsto, a farmaceutskih proizvoda 2,7 odsto.

“Dok cijene osnovnih životnih namirnica u državi vrtoglavo rastu, ministri finansija i ekonomskog razvoja, Milojko Spajić i Jakov Milatović, koji bi trebalo da se bave rješavanjem ovih i ovakvih problema koji ugrožavaju egzistenciju građana, populistički na sva zvona najavljuju povećanje plata pokušavajući da sklone fokus sa procenata koji sami po sebi kazuju sve o njihovoj (ne)sposobnosti”, naveo je Klikovac.

On je ministre pitao da li znaju da je na birou rada preko tri hiljade visokoškolaca više nego u istom periodu prošle godine.

“Ovo je vaš ekspertizam na djelu. Ove i ovakve cijene koje uznemiravaju crnogorsku javnost nijesu ništa drugo do produkt vašeg (ne)rada”, poručio je Klikovac.

On je ocijenio da kriza već duboko pogađa Crnu Goru.

“Jasno je da usljed ovakvog ruiniranja ekonomije ova Vlada mora da ode prije nego i na tom polju postanemo crna tačka na mapi Evrope”, zaključio je Klikovac.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Donirana sportska oprema OŠ ”Milorad Musa Burzan”

Podgorica, (MINA) - Crnogorski olimpijski komitet (COK), kompanije One i Sport Vision, uz podršku...