fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKlijentima pomoći u prevazilaženju poteškoća

Klijentima pomoći u prevazilaženju poteškoća

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Addiko banka, pored mogućnosti odlaganja otplate kredita, razmatra da klijentima ponudi proizvode koji bi im pomogli da prevaziđu poteškoće, u vidu restrukturiranja njihovih obaveza.

Addiko banka je, na samom početku krizne situacije, u skladu sa mjerama Centralne banke (CBCG), ponudila mogućnost odlaganja otplate kredita za sve klijente koji su to tražili.

„Svakako da razmišljamo i o proizvodima koje možemo ponuditi klijentima da prevaziđu njihove poteškoće i nakon isteka moratorijuma, te razmatramo mogućnost u vidu restrukturiranja njihovih obaveza, kao konkretne mjere kojom će se uskladiti kapacitet klijenta sa dinamikom njegovih obaveza“, rekli su iz banke agenciji Mina-business.

Za nova odobrenja klijentima, postojeća paleta proizvoda Addiko banke u potpunosti može odgovoriti njihovim potrebama.

Iz banke su, odgovarajući na pitanje koji sektori bi bili obuhvaćeni tim kreditnim linijama, kazali da će dosta toga zavisiti od razvoja okolnosti, trajanja vanredne situacije i uticaja koji bude imala na cjelokupnu ekonomiju u zemlji, pa i na pojedine privredne grane.

„Tako će i dalje aktivnosti Addiko banke biti usmjerene u zavisnosti od kretanja na tržištu i dešavanja u privredi“, dodali su iz banke.

Fokus Addiko banke će, kao i do sada, biti na jednostavnom bankarstvu sa akcentom na efikasnosti, namijenjenog klijentima koji svojim performansama mogu opravdati ukazano povjerenje banke.

„To se jednako odnosi i na građane i preduzeća, a banka se kod procjene bilo koga od njih mora rukovoditi svojim osnovnim principima i načelima sopstvene kreditne politike“, rekli su iz Addiko banke.

Oni su, odgovarajući na pitanje koliki je udio nenamjenskih potrošačkih kredita, koji su obezbijeđeni samo administrativnom zabranom preduzeća, kazali da su u fokusu Addiko banke nenamjenski krediti i većina je obezbijeđena administrativnom zabranom.

„Ovo su vanredne okolnosti i od svih se očekuje određeno prilagođavanje. Banka apsolutno prati razvoj situacije, komunicira sa klijentima i čini sve da se nađe balans između željenog i realnog“, objasnili su iz banke.

Zato je, kako su dodali, važno da klijenti pravovremeno kontaktiraju banku i proaktivno komuniciraju banci njihove izazove već u najavi, kako bi na vrijeme došli do najboljeg mogućeg rješenja na bazi individualnog pristupa.

„Cilj Addiko banke je da se period oporavka ekonomije što bezbolnije prevaziđe, kako za klijente tako i za banku, sa rizicima koji su prisutni za sve učesnike na tržištu“, zaključili su iz banke.

Najčitanije

U februaru skoro 38 hiljada turista

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - U Crnoj Gori je u februaru u kolektivnom smještaju ostvareno 37,76...